Чому кішка приходить спати до господаря і лягає йому на спину

 Що означає сон кішки на спині хазяїна?

Скільки сплять коти? Для здорової тварини виявляється цілком нормальним проводити в режимі сну від 12 до 22 годин на добу! Не дивно, що недосвідчені господарі спочатку навіть турбуються, коли бачать, як їх пухнасті улюбленці дрімають і вдень, і вночі, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Причому навіть всезнаючі вчені не можуть до кінця пояснити, чому коти сплять так багато. Однією з причин називають спосіб життя предків сучасних хвостатих. Адже дикі кішки не збивалися в стада, а полювали поодинці. І після лову здобичі вони відпочивали, перетравлюючи її, інформує Ukr.Media.

Скільки сплять коти

Домашні кішки, які весь свій час проводять в тісній квартирі, сплять дійсно багато. Ловити здобич не потрібно, турбуватися про власну безпеку теж не доводиться. Залишається тільки відпочивати і час від часу муркотіти на колінах господаря. Не дивно, що така кішка, наприклад, з 8 років життя в стані сну або напівдрімоти проводить 5-6 років.

Якщо говорити про кішок, які живуть в заміських будинках, то вони сплять куди менше. Адже в їх розпорядженні велика територія, за якою вони вважають своїм обов’язком стежити. І яку вони в міру можливостей захищають від птахів, гризунів та інших непроханих гостей.

Найменше доводиться спати бездомним кішкам, які змушені постійно проявляти активність у пошуках їжі. Та й за безпекою доводиться стежити більше. Тому на безтурботний сон часу залишається не так багато. Доводиться весь час бути напоготові.

Як сплять домашні коти

Іноді хвостаті улюбленці приходять відпочивати і до господарів. Особливо часто це відбувається вночі, коли галаслива і рухлива людина, нарешті, закінчує всі свої справи і влаштовується на дивані або ліжку.

Знавці котячої психології впевнені, що якщо кіт лягає поруч з господарем, то таким чином він демонструє тому свою вдячність і любов. Якщо людина сидить, а вихованець забирається до неї на коліна, то так він говорить про свою відданість двоногому.

Бувають і такі норовливі кішки, які демонструють навіть домінування над людиною. Для них в порядку речей лягти на груди сплячого господаря. Можуть влаштуватися і на його спині.

Причому кішку мало хвилює, що це доставляє комусь незручності. І вона страшно обурюється, коли людина ворушиться або намагається прогнати її геть. Часом тварина забирається на лежачого господаря не спати, а просто посидіти, приділити тому увагу. Вважається, що іноді кішка самостверджується таким чином. Або хоче переконатися, що ця людина належить тільки їй.

А ось те, що кіт укладається на хворе місце, щоб позбавити людину від хворобливих відчуттів, не доведено. Вчені вважають, що кішки просто лягають туди, де найтепліше. А найчастіше хворий орган якраз має підвищену температуру. Ось і все пояснення.

Якою б не були причини, але будь-якому господареві подобається, коли хвостатий вихованець приходить до нього сам. І нехай не підтверджено, що кішка здатна силою дотику лікувати або забирати негативну енергію, але те, що контакт з цією твариною упорядковує нервову систему людини, — доведено.

А тому не забувай приділяти кішці достатньо уваги. Особливо якщо вона сама проявляє ініціативу • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост