11-річну закарпатку із новонародженим сином відправлять до соціального центру

На Закарпатті дівчинку, яка народила дитину у 11 років, разом із дитиною відправлять до соціального центру матері та дитини у Перечині. Про це повідомила начальниця служби у справах дітей Берегівської міської ради Олександрія Садварі, передає Суспільне.

Зазначається, що мати одинадцятирічної мешканки Гати планують позбавити батьківських прав. До суду вже направлено позов

За словами Садварі, у жінки двоє дітей: 17-річна та 11-річна доньки.

Наразі 11-річна мама перебуває вдома, її син – у дитячій обласній лікарні.

“Ми попросили, щоб нас попередили про виписку хлопчика з лікарні за два дні до виписки. Тому що ми плануємо облаштувати матір та її малолітнього сина у центр матері та дитини у Перечині”, – розповіла начальниця служби у справах дітей Берегівської міської ради.

За словами медичного директора Закарпатської обласної дитячої лікарні Магдалини Семеняк, дитина народилася 18 листопада у Берегівській районній лікарні. Того ж дня його швидку доправили до обласної дитячої лікарні. Спочатку його поклали у відділення інтенсивної терапії новонароджених (реанімації), а за кілька днів перевели у патологію новонароджених.

Медик розповіла, що стан новонародженого хлопчика середньої тяжкості, але покращується. Він перебуває у патології на реабілітації. Мама з дитиною у лікарні не лежить, але приходить до хлопчика. Він народився з вагою 2,5 кг та зростом 49 см. На 22 грудня малюк важить 3130, його зріст – 52 см.

За словами тимчасового виконувача обов’язків заступника начальника слідчого управління Нацполіції в Херсонській області Чермена Тускаева, за фактом сексуальних дій щодо особи, яка не досягла 14-річного віку, у поліції порушено кримінальне провадження.

Правоохоронці встановили, що до цього причетний місцевий житель Херсонської області, який є вітчимом потерпілої. Чоловіку вже повідомили про підозру.

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Поки що слідство у справі триває. За вчинене підозрюваному може загрожувати від 10 до 15 років позбавлення волі.

https://korrespondent.net