Лісничого Мокрянського лісгоспу та його помічника взяли під варту з можливістю внесення 2 мільйонів 670 тисяч застави

Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжні заходи трьом фігурантам провадження щодо допущення і сприяння незаконним рубкам на території держпідприємства «Мокрянське ЛМГ». Збитки від протиправних дій склали 5,3 млн грн.

Реклама в газеті

Лісничого та його помічника взято під варту з можливістю внесення 2 млн 670 тис. грн застави кожному. Нагадаємо, їх підозрюють у перевищенні службових повноважень за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365 КК України), а лісничого – ще й у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

Майстру лісу, якому повідомлено про підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, повідомили газеті ЯСНО у пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури.

Як повідомляє Спеціалізована екологічна прокуратура обласної прокуратури, працівники лісоохорони допустили і сприяли проведенню на ввірених їм територіях лісництва незаконних рубок без жодних дозвільних документів. При ревізії виявилося, що таким чином зрубано 677 дерев різних порід, що приблизно можуть вмістити 13 вагонів вантажного потяга.

Аби приховати факт протиправних дій, лісничий вніс в акт планової ревізії недостовірні дані та підписав його. Йшлося про те, що працівники лісництва не виявили незаконні рубки дерев при огляді місцевості, що насправді не проводився.

Слідчі п’ятого слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, продовжують досудове розслідування за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.