Чому в Ужгороді знищують зелені насадження

Останнім часом Ужгород інтенсивно лисіє. Через усе нові й нові забудови під сокиру потрапляє все більше і більше дерев. А багатоповерхівки ростуть у столиці Закарпаття, як гриби після дощу… Будинки ростуть, а от справжніх грибів скоро може й не бути… адже екологічна ситуація перестає цьому сприяти. Чому? У цьому й розбивалася газета ЯСНО

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Ще гіршою за обрізку є вирізка дерев. А дерев в Ужгороді щороку вирізається чимало. Є, звичайно, і випадки, коли молоді саджанці нищать вандали, але мова не про них, а про дорослі насадження, яким би ще рости і рости та радувати людей.

Найчастіше смертельний вирок підписують тим деревам, які ростуть на ділянках, на які поклали око завидюще та простягнули руки загребущі забудовники. Їм, як кажуть на Закарпатті, точно «гаплик».

Бо любителі будувати думають не про природу і не про блага ужгородців, а лише про власне збагачення

Згадаймо хоча б випадок із Кірпічкою, природа якої могла бути повністю знищеною і яку дивом удалося відстояти активістам разом із юристами та екологами.

Зараз під загрозою знищення інша ділянка в районі Чорних озер. І там також унікальна природа, лебеді та маса рідкісних птахів і диких тварин. На жаль, вони цікавлять далеко не всіх.

А там часом в Ужгороді досить активно зникають зелені зони і на їх місцях тягнуться до неба не дерева, що дають кисень і створюють прохолоду влітку, а бетонні монстри, що закривають сонце

• Повний текст читай у газеті ЯСНО 

• Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті

• Індекс 76076

• ЯСНО – газета №1 для життя!

ЗакарпатПост