На Закарпатті поліцейські перевіряють ялинкові ринки

Поліцейські  на Закарпатті проводять постійні рейди у всіх населених пунктах області та перевіряють визначені місця продажу та можливої стихійної торгівлі. Порушників притягують до відповідальності згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення за статтями 160 та 88-1.

Як зазначили в поліції, якщо продавець торгує в невстановленому місці, але має всі документи на деревця, на нього складають протокол за ст. 160 КУпАП, тобто торгівля з рук у невстановлених місцях.

За продаж самовільно зрубаних дерев, які не мають відповідних документів та бирок – за ст. 88-1 КУпАП, тобто порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу. В другому випадку відбувається і вилучення товару.

Поліція лише за кілька останніх днів виявила продаж ялинок без чіпів в Ужгороді та Ужгородському районі, а також на Берегівщині. В Тячеві правоохоронці притягнули до відповідальності осіб, які продавали дерева з бирками, але у невстановлених місцях, – інформують у відділі комунцікації поліції в Закарпатті 

ЗакарпатПост