«Мадярів на ножі!» – росіянин готував на Закарпатті провокацію проти угорців

Ось що у соцмереі напиав очільник “Карпатської Січі” Тарас Деяк.

Наша громадська організація «Карпатська Січ», яка представляє національно-патріотичний рух України, викрила спробу вчинення провокації з російської сторони щодо угорської національної меншини Закарпаття.

На представника нашої організації через месенджер «Телеграм» вийшов користувач із території РФ під ніком @vienersehuf1983pi з пропозицією в період різдвяних свят вчинити акт вандалізму щодо офісу «КМКС – партії угорців України» (м. Ужгород, Православна набережна, 5) у формі розбиття вікон та здійснення написів на будівлі: «Мадяри – паразити і зрадники! Геть з України! Хто не втече, той перший! Мадярів на ножі!».

За наявності на будівлі угорського прапору замовник також наказав його спалити. При цьому для підтвердження виконання завдання необхідно було все зафіксувати на відеокамеру, а запис надіслати в месенджер або на ресурс turbo.me.

За фактом виконаної роботи та її перевірки замовником обіцяна оплата в розмірі 1000$.Росіянин був у спільноті «Безпечне місто Ужгород» (https://t.me/bezpechnemistouzh) і саме через неї вийшов на зв’язок. Тому є вірогідність, що він писав також іншим ужгородцям.

Аналізуючи ситуацію, ми повинні відповісти на питання: кому це вигідно? В України зараз один явний ворог, якому дуже не на руку, щоб у нашої держави були нормальні стосунки з європейськими сусідами – Росія. Бачимо вже не вперше, як ситуація штучно підігрівається російськими спецслужбами.

Ми звернулись до органів Національної поліції та Служби безпеки України для вжиття спільних заходів з викриття і документування вказаної протиправної діяльності та недопущення дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Закарпатті на міжетнічному підґрунті (різдвяні свята західного обряду пройшли в нашому регіоні без порушень та провокацій).

За нашими даними, в рамках кримінального провадження за ознаками ст. 161 КК України (порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності) правоохоронцями проводяться невідкладні процесуальні дії, спрямовані на встановлення замовників вказаної провокації та недопущення протиправних дій щодо нацменшин. Нам відома особа, яка вийшла на контакт – це співробітник ФСБ, який перебуває у Москві. Всі прояви шовінізму на Закарпатті протягом останніх кількох років об’єднує одне: їх причиною є робота російських спецслужб та вербовка безпринципних українців.

Звертаємось до усіх громадських організацій національно-патріотичного спрямування в інших регіонах нашої Батьківщини, що подібні підходи з боку представників країни-агресора можуть бути і до Вас та у ваших регіонах!

Будьте пильними, сигналізуйте нам та не піддавайтесь на провокації!Ми й надалі стоїмо на сторожі територіальної цілісності України, забезпечення міжнаціональної злагоди в Закарпатті. І обов’язково будемо вживати всіх заходів задля недопущення провокацій у нашому краї.

ЗакарпатПост