Чому злі люди краще реалізують себе у кар’єрі і живуть довше за добрих

Більша тривалість життя злих людей пояснюється особливостями роботи їх організму, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Злі люди живуть довше, ніж добрі — даний факт вже доведений. Такий несподіваний результат на користь особистостей з важким характером показали проведені дослідження. Причина прихована у роботі організму, який перебудовується, коли виникають стресові ситуації. Переваги у таких людей простежувалися у багатьох сферах життя, хоча для суспільства вони є неприємними, інформує Ukr.Media.

Чому термін життя злих людей більший, ніж у добрих

Звичний стандарт, що потрібно бути добрим, тоді можна жити довго і щасливо, не відповідає дійсності. Проведені у Америці дослідження показали статистику, що злі люди живуть довше, ніж добрі. У якості випробовуваних були взяті люди у віці 53-93 років. Злість провокувала їх до активності, а вона, своєю чергою, підвищувала життєздатність і продовжувала життя.

Добрі люди, відчуваючи негативні емоції, намагалися їх пригнічувати, тому відсоток серцево-судинних нездужань у них більший і, як наслідок, смертність є вищою. Злі люди встигають позбутися від негативу, викидаючи його назовні, тому спрацьовує захист організму.

Звідки з’являється злість у людей

Американський нейроендокринолог, дослідник і професор Стенфордського університету Роберт Сапольскі вивчив виникнення агресії, злості та інших негативних реакцій у людини. Крім дратівливих факторів навколишнього середовища, на їх появу може впливати ряд інших:

еволюція розвитку;

мигдалина — головна частина мозку, що відповідає за злість і збудження;

молодий вік — до 25 років. До цього часу лобова кора не повністю працює, а це загострює почуття справедливості, що призводить до агресії;

рівень тестостерону — чим його більше, тим вищим є ступінь злості;

низький рівень окситоцину робить людей жорстокими до близьких, а його підвищений рівень зміцнює союз, але провокує вороже ставлення до оточуючих поза межами родини;

стрес викликається кортизолом і преднізолоном. Якщо це неотримання задоволення від екстремальних видів діяльності, то він підсилює активність лобової частини мозку і мигдалини.

Людина наслідує своїх батьків, тому у 30 % випадків вона буде поводитись так само, як і вони. Якщо був наявний авторитарний спосіб виховання, то, ставши дорослою, вона буде шукати слабких партнерів.

Чому погані люди живуть довго і щасливо

Життєвий досвід показує, що успішні і щасливі люди не завжди володіють лише доброчесними якостями. Ті, які домоглися у житті великих висот, відомі важким характером. З ними важко спілкуватися, їх нестриманість проявляється у агресії.

Маттійс Баас з університету Амстердама провів експеримент, де двом групам людей були дані подразники, які одних привели до агресії, а у інших викликали почуття смутку. Після цього перед ними було поставлене завдання. Більш креативний і несхожий шлях вирішення видали “злі” учасники.

Тому вчений прийшов до висновку, що мозок перебуває у збудженому стані і швидко видає різні ідеї. Мобілізація усіх ресурсів підштовхує людину знайти вихід з ситуації, що склалася. Доброта розслабляє, дає відчуття безпеки, і тому вислизає ризик загрози. Людина не встигає швидко відреагувати на перспективні пропозиції або не помічає “підводне каміння” договору, припускаючись помилок. Злі люди прораховують наперед усі моменти, маючи песимістичні риси характеру • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост