В Ужгороді дівчина разом із двома спільниками вкрала із картки війського більше 10 тисяч гривень

Неймовірно цікаву історію розповів Іван Белецький

Трохи цікавих історій до свята з роботи дільничних офіцерів поліції.

Злочин стався трохи більше року тому.
128-ма бригада ЗСУ тоді приїхала на ротацію в Ужгород.
Одного з місцевих військових в Ужгороді дочекалась дівчина.
Військовий не витрачав на війні своїх зарплат і назбирав на картці більше ніж 100тис.грн.
Щедро купував дівчині, яка дочекалась, подарунки. Лікував за свій кошт її батька. Не знав хлопець про її кримінальне минуле, і чесно вірив їй.

Дівчина військового дізналась про немалу суму на картці коханого. Раніше судима дівчина не втрималась і вирішила заволодіти тими коштами.
Для виконання свого злочинного плану вона вирішила долучити двох спільників.
Поки хлопець воював, дівчина встигла завести собі вдома цікавих друзів не з бібліотечно-церковного кола.

Щоб обмити приїзд хлопця додому, дівчина запросила його прогулятись. Покликала вона в компанію і двох спільників. Обоє хлопців відомі в наркосередовищах аферисти. Один – непровнолітній злодій-початківець, спритний на крадіжках з банківських карток. Другий – затертий вживанням заборонених речовин молодий чоловік.

Військовий накупував для компанії в магазинах їжу та алкоголь. Разом пішли на галявину посидіти біля вогню.

Зловмисники поїли військового пивом і горілкою порядно. Свій алкоголь тихо з стаканчиків зливали на землю. Під час п’яних бесід та повторних походів до магазинів, “друзі” дізнались у військового пароль від його ПРИВАТ 24. Після чого викрали в нього мобільний телефон.

Знаючи, що військовий подзвонить через зникнення телефону в поліцію, хлопці для правоохоронців записали кілька відео, на яких п’яний військовий шукає на землі та кущах свій мобільний телефон. Роблячи при цьому вигляд, що допомагаю йому в пошуках втрати.

Тієї ж ночі, використовуючи ПРИВАТ 24, злочинці перевели з мобільного телефону військового кошти на банківську картку четвертого посередника і в масках та капюшонах зняли з неї кошти. Викрадений телефон продали, свій одяг спалили.

Військовий отверезів. Повернувся на місто “втрати”, де знову нічого не знайшов. Потім побачив, що з банківської картки зникли більше 100 тис.грн його зарплатних заощаджень і написав заяву в поліцію.

Заява лягла в слідчого на столі, очікуючи залучення опера, або дільничного, для біганини по ній.
Але, ця заява в слідстві одразу отримала позначку “неперспективна” (нема свідків/відео/вилучених доказів), тому слідчий особливо і не рвався когось залучати, маючи в пріоритеті купу більш перспективних заяв.

Минув тиждень. Військовий для допомоги звернувся до ужгородських ветеранів АТО/ООС. Тоді і я вперше дізнався про цю подію, яка мала місце на території моєї дільниці( вкотре зіграло негативом погане інформування між службами міськвідділу та незалучення (через нестачу) дільничних на місця злочинів).

Кілька десятків ветеранів швидко знайшли дівчину військового і двох її спільників. Передали даних осіб нашим операм. Злочинці їм не зізнались(після подій зі злодієм, що вискочив з вікна міськвідділу, оперативники працюють вкрай обережно).

Десять днів з ветеранами ГО “Об’єднані Війною” шукали докази злочину. І таки знайшли. Безпека “Кефіру” зафіксувала цікаву розмову дівчини військового з спільниками.
Вдалось знайти і проданий злочинцями викрадений мобільний телефон. Відшукали і тих, кому його продали.

Знайшовши вдруге зловмисників, та показавши їм докази злочину, ми таки отримали зізнання. На мої бланки пояснень лягла вся інформація по кожному кроку даної події.
Пізніше, слідчими та кіберполіцією отримано інформацію з камер банкоматів, на які злочинці вказали в поясненнях.
Справа пішла до суду.

Злочинці повернули частину викрадених коштів військовому. Він розірвав відносини з тою дівчиною.
Це був один з прикладів важливої допомоги поліції з боку об’єднаних ветеранів..

Потім будуть ще історії… 

ЗакарпатПост