Керівники силових відомств краю та голова Закарпатської ОДА отримали «інструктаж» щодо підготовки до 17 січня, дня повернення в Україну Петра Порошенка

Про це пише у своєму телеграм-каналі Павло Федака.

Передплачуйте!

Голова Закарпатської ОДА Віктор Микита та керівники силових відомств Закарпаття отримали «інструктаж» з Офісу Президента на предмет підготовки до 17 січня, дня повернення в Україну екс-президента Петра Порошенка.

Останньому генпрокуратура підписала підозру у державній зраді та за її клопотання було  арештоване все майно та активи політика, повідомляє Трибуна.

Лідер «Європейської Солідарності», який зараз перебуває за кордоном,  загнаний в кут і не має іншого шляху виходу з ситуації ніж організувати акції масової непокори через політичне переслідування.

Зустрічати Порошенка до Києва їдуть представники з усіх регіонів України, в тому числі Закарпаття, для цього мобілізовані близькі до «ЄС» громадські організації «Справа громад», «Брати по зброї» та інші.

Ідуть перемовини з «Нацкорпусом» та ВО «Свобода» на предмет протидії вертикалі чинного президента. Радикали не поважають Порошенка, але мають свій інтерес у загостренні політичної ситуації. У випадку участі у масових акціях непокори українських правих, які вимагатимуть повного перезавантаження влади, можливий варіант, Зеленський достроково піде у відставку та ініціюватиме перевибори до Верховної Ради України.

Закарпаття у всеукраїнських масштабах цікаве тим, що Офіс Президента не контролює Закарпатську обласну раду, «Слуги народу» в ній знаходяться в опозиції.

Закарпатська облрада може, за певних обставин, йти у руслі конфронтації з центральною владою і зробити політичні заяви та кроки, які стануть прикладом для інших облрад України.