За минулий рік закарпатці віддали державі майже 10 мільярдів податків

За інформацією ДПС у Закарпатській області, статистика свідчить, що зазначена сума перевищує показник 2020 року майже на 2 млрд грн. Про це зазначає начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

За словами керівника податкових органів краю, для Закарпаття важливими є грошові надходження, які з вказаної суми отримали місцеві скарбниці, а це понад 6 млрд 38 млн грн у 2021 році (майже на 1 млрд більше у порівнянні з 2020-м роком), які органи місцевого самоврядування використовують задля вирішення потреб громад. Кошти, спрямовані до державного бюджету – 3 млрд 927 млн грн (майже на 1 млрд більше у порівнянні з 2020-м роком) – використовуються на загальнодержавні потреби.

– Висока податкова культура, вчасна сплата податків громадянами, а також ефективна робота органів ДПС області, дали змогу досягнути значного рівня надходжень до бюджетів минулого року. Це вдалося завдяки розумінню платниками необхідності наповнення бюджетів усіх рівнів, а також створення комфортних умов для виконання конституційного обов’язку кожним громадянином. У 2021-му фахівці ДПС краю активно працювали над популяризацією електронних сервісів від Податкової служби, і в 2022-му році продовжуватимуть інформувати про зручності та переваги дистанційного спілкування з контролюючими органами. Сподіваємось, що такі позитивні результати співпраці бізнес-спільноти та податківців у Закарпатській області збережуться й у подальшому, – зауважив Олексій Петріченко.

ЗакарпатПост