Старий Новий рік: закарпатські дівчата сьогодні ворожитимуть

На Старий Новий рік дівчата ворожать на долю та нареченого.

Передплачуйте газету «ПОРАДИ»

Саме легке і просте ворожіння на Старий Новий рік, щоб дізнатися ім’я судженого – дівчина виходить на вулицю і запитує першого ім’я в першого чоловіка, якого зустріне.

За традицією ворожити в січні можна не тільки на Різдво, а й весь тиждень до Водохреща. Ці два тижні прийнято називати святками.

Ворожіння на любовне сновидіння

Перед сном дівчині необхідно з’їсти щось солоне і в жодному разі не запивати водою. Лягаючи спати, потрібно промовити: «Суджений, ряджений, прийди до мене і напої мене»! Згідно з повір’ям, хто прийде тебе напоїти, за того ти й заміж вийдеш.

Ворожіння з папером

На аркуші паперу напишіть ім’я та питання. Не забувайте про те, що питання має бути коротким і точним. Зімніть папір, покладіть на блюдце перед стіною, щоб було видно тінь, запалюйте. Якщо полум’я згасло, не догорівши, ні в якому разі не запалюйте його знову. Візьміть в праву руку свічку – так, щоб блюдце з попелом було між нею і стіною. Водіть свічкою справа наліво. Тінь від шматочків попелу буде рухатися зліва направо. В одержаних образах зашифрована відповідь на ваше запитання.

Дерево – дохід, багатство (якщо є плоди), бідність (якщо плодів немає);

Будинок – сімейне щастя;

Камінь – невдача, перешкода на шляху, неуспіх;

Корона – влада, керівна посада, авторитет, слава;

Хрест – суд, в’язниця, тяжба (іноді до цієї форми відносять і смерть);

Коло (монета) – гроші, багатство, достаток;

Сходи вгору (тонші внизу, товщі вгорі) – підйом по соціальних сходах;

Сходи вниз (товщі внизу, тонше вгорі) – падіння, невдача, бідність, звільнення з роботи, розлука, нужда, горе в родині, смерть домашніх і близьких;

Ободок (лавровий вінець) – перемога, удача, слава, досягнення;

Рукостискання – дружба, довіра;

Пара поруч – любов.

Більше значень можна подивитися в інтернеті, або включити уяву та асоціативний ряд.

Ворожіння на чашках

Візьміть кілька непрозорих чашок. Розкладіть в них хліб, сіль, цибулю, цукор, каблучку, гроші, в одну налийте воду. Ворожбитів має бути стільки, скільки чашок. Кожен з присутніх по черзі вибирає чашку з закритими очима.

Цибуля – до сліз, хліб – до достатку, каблучка – до весілля, вода – вас очікує стійке положення, сіль – до неприємностей, цукор – до веселощів, гроші – до багатства.

Ворожіння на дзеркалах

Це ворожіння підійде далеко не кожній, а швидше любителькам полоскотати нерви. У народі воно вважається одним з найнебезпечніших.

Для ворожіння беруться два дзеркала (досить великих і, по можливості, однакового розміру), встановлюються один навпроти одного і висвітлюються двома свічками. Краще всього поставити одне дзеркало навпроти висвіченого стінного дзеркала, так, щоб вийшов довгий коридор, осяяний вогнями. З кімнати необхідно прибрати всіх тварин і сторонніх людей. Якщо дуже страшно, можна залишити парочку скромних персон, однак, вони не повинні подавати ані звуку, не дивитися в дзеркало і не підходити до дівчини, яка ворожить.

У кінці коридору, який утвориться між двома дзеркалами, повинен з’явитися суджений. Щоправда, іноді доводиться дивитися дуже довго і можна побачити не тільки судженого, але і всяку нечисть…

Ворожіння на сірниках

Для цього гадання необхідно заздалегідь підготувати сірникову коробку і кілька сірників.

По боках коробки встановлюють по одному сірнику: один – це ворожка-дівчина, інший – чоловік, який їй подобається. Сірники підпалюємо і чекаємо, поки вони повністю догорять. Якщо головки звернені один до одного – значить хлопець і дівчина будуть разом.

Ворожіння на воску

Знадобляться огарки воскових або парафінових свічок білого кольору (святкові кольорові свічки для ворожіння не підходять). Їх складають в металевий посуд, розплавляють на вогні і відразу ж виливають в ємність із холодною водою. Утворена при цьому фігура і передбачатиме майбутнє, яке чекає гадаючу особу.

Тлумачення фігур

Будинок – незабаром обзаведення новим господарством; для дівчини це пов’язано перш за все із її заміжжям.

Безформні розвалини – нещастя в найближчому майбутньому.

Яма, невелика печера або грот – найбільш небажана фігура, оскільки вона символізує місце поховання і передрікає важку хворобу або близьку смерть.

Дерева – їх можна тлумачити по-різному: спрямовані вгору гілки дерева обіцяють швидку радість; гілки, що поникли, – печаль, тугу і нудьгу.

Каблучка або свічка однозначно передрікають швидке весілля.

Млинець, що осів на дно, навпаки, обіцяє довге дівоцтво.