На Ужгородщині затримали нелегалів з Непалу, що незаконно хотіли потрапити до Європи

Сьогодні вночі прикордонники оперативно-розшукового підрозділу та відділу «Ужгород» Чопського загону затримали групу іноземців, які мали на меті потрапити до Євросоюзу в обхід пунктів пропуску. Про це інформують у Західному регіональному управлінні держприкордонслужби. 

Правопорушників виявили в Ужгородському районі за інформацією, завчасно наданою оперативниками.

Зокрема, співробітники оперативно-розшукового відділу загону та дільничний інспектор відділу «Ужгород” отримали інформацію про те, що в одному з хостелів обласного центру перебувають троє громадян Непалу, які, ймовірно, мають намір незаконно перетнути українсько-словацький кордон.

Тож прикордонники організували низку оперативних заходів і встановили, що троє громадян Непалу вночі залишили хостел і вибули в  напрямку держрубежу.

Ділянки кордону, де могло статися правопорушення, посилили додатковими прикордонними нарядами та організували спостереження за місцевістю.

У результаті вжитих заходів правоохоронцям вдалося затримати поблизу кордону групу невідомих. Двоє чоловіків і жінка намагалися подолати загороджувальний паркан, коли їх виявив наряд. Затримані мали при собі закордонні паспорти громадян Непалу і визнали, що мали намір дістатися спершу Словаччини, а згодом – країн Західної Європи у пошуках кращої долі.

З метою складання матеріалів справи про адміністративне  правопорушення іноземців доставили у прикордонний підрозділ. Після встановлення усіх обставин справи їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

ЗакарпатПост