Дружина зниклого ужгородця Артема Сокола розповіла про обставини його зникнення

Артема Сокола, який зник напередодні Нового року шукають на Закарпатті понад двох тижнів.

Подробиці зникнення 34-річного Артема Сокола, що розповідає його дружина та що кажуть у поліції, ррозповідає видання Новини.LIVE.

Напередодні зникнення чоловік був із колегами на корпоративі, а ввечері вирішив пройтись додому пішки. Згодом з’ясувалось, що вдома Артем Сокіл не з’явився. Зараз ветерана АТО шукає поліція й волонтери.

Хто такий Артем Сокол, як і коли він зник

Артем Сокол – 34-річний інженер компанії Jabil, який у 2017 році брав участь у російсько-українській війні у складі 128 ОГПБ. Він зник ввечері 26 грудня 2021 року. Вдома на Артема чекає дружина і 2-річна донька. Востаннє чоловіка бачили колеги, разом із якими Артем відзначав корпоратив компанії – у ресторанному комплексі “Камелот”, у селищі Невицьке, поблизу Ужгорода. Запис із кількох камер спостереження у селищі свідчить, що Артем Сокіл вирушив до Ужгорода пішки.

Про це виданню розповіла дружина Артема Сокола, Аліна. Вона повідомила, що нещодавно поліціянти знайшли нове відео з камери спостереження, встановленої на приватному будинку.

“У поліції кажуть, що на даний час все сходиться в селищі Невицькому – там Артема зафіксувала одна камера спостереження. Що він ішов у бік міста. На наступній камері він не засвітився. Весь цей час шукали уздовж траси, а виявляється, Артем захотів зрізати шлях і пішов навпростець. Про це нещодавно дізнались – він звернув на паралельну вуличку. Там була ще камера на приватному будинку – поліція запросила запис. Виявилось. що Артем там також пройшов”, – розповіла Аліна.

Дружина ветерана АТО повідомила – чоловік не має звички ходити пішки на довгі відстані, зазвичай користується транспортом.

“Зазвичай Артем їздить авто. Він працює далеко від дому, щоби добратись, зручно користуватись автівкою. Просто він їхав на корпоратив – звісно, вони там могли випивати, то автівку вдома залишив. А їхали всі співробітники автобусом. Весь колектив збирався у конкретному місці. А назад – хто на таксі, хто як”, – розповіла Аліна.

Щодо того, чому чоловік вирішив іти додому раніше за колег, Аліна припустила, що міг згадати про плани на вихідні. Про те, що відбувалось перед зникненням чоловіка, Аліні розповіли його колеги.

“Вечір тривав – все було добре, Артем співав у караоке. Потім, за словами колег, почав збиратись додому. Можливо, спрацював “автопілот” – відчував, що має вже йти додому. Просто ми збирались на наступний день у справах – Артем казав, що не буде довго засиджуватись. Можливо, глянув на час, побачив, що вже 8-ма, і час збиратись. Сказав колегам, що піде пішки”, – розповіла Аліна.

Згідно з записами на камерах, Артем Сокіл вийшов із ресторану “Камелот” о 20:15 26 грудня 2021 року. За словами дружини Артема, від ресторану до їхнього будинку відстань 12 кілометрів.

“Його колега й друг казав: “Чекай, давай разом поїдемо на таксі”. Артем сказав: “Ні, все. я пішов”. Вирішив, можливо, пройтись. Хоча у нього були гроші на таксі”, – розповіла дружина.

Артем – справжній дипломат, але гостро реагує на несправедливість

Одразу після зникнення Артема Сокола користувачі мережі активно обговорювали випадок. Серед мешканців Ужгорода була версія, що чоловік міг вступити у бійку. Дружина Артема Сокола зауважила, що бачила його агресивним лише раз за весь час спільного проживання.

“Артем – домашній, спокійний. Але якщо випиває, то може бути запальний. Якщо стається щось таке, що його може зачепити – коли несправедливість якась. За три роки, які ми разом – таке траплялось лише раз, щоби він сильно сварився. А загалом Артем – дипломат, завжди може знайти вихід із проблемної ситуації. Переговорити. Він комунікабельна людина дуже”, – розповіла Аліна.

Чим цікавиться і з ким спілкується Артем Сокіл

Новини.LIVE дізналось від знайомих ветерана АТО, що Артем раніше був активним учасником байкерської спільноти, багато часу присвячував поїздкам і зустрічам із друзями. Проте після одруження й народження доньки чоловік став більш “сімейним”, весь вільний час присвячує родині. Це підтвердила і дружина Сокола.

“Так, він дуже сімейний. Він в душі і зараз байкер, просто байк поки що продав. Плануємо пізніше купити”, – розповіла Аліна.

За словами Аліни, чоловік активно спілкується з побратимами.

“Часто піднімається тема його побратимів, він завжди за них горою, каже: “Мої хлопці”. Мало не брати”, – розповіла Аліна.

Такого раніше не траплялось

У коментарі Новини.LIVE мешканець Ужгорода, який не захотів бути названим, переказав, що у місті подейкують, нібито Артем Сокіл минулого року також зникав, але знайшовся за тиждень у знайомих.

Дружина ветерана АТО спростувала цю інформацію. Вона запевняє – чоловік завжди попереджає рідних про будь-які поїздки.

“Я називаю це “фейсбучні коментарі”. Такого, щоби Артем зникав раніше – такого не було. Все настільки дивно. Навіть, якщо би він вирішив кудись гайнути спонтанно, – поїхати, затусити – він би мені сказав. Ок, люди йдуть на тиждень в запій, буває. Але з Артемом такого ніколи не ставалось. Але раптом, може, приятеля супер цікавого зустрів. Він би він вийшов на зв’язок зі мною. У нас із ним такі стосунки, що ми постійно на зв’язку. Для мене взагалі не зрозумілі причини – що сталось”, – розповіла Аліна.

Дружина Артема Сокола повідомила – у поліції є нова зачіпка, яку зараз пропрацьовують.

“Зараз змінився слідчий, другий день повідомляє мені новини про камери спостереження. Знайшли зачіпку, що Артем на другій камері засвітився на іншій вулиці, яка раніше не фігурувала в матеріалах розслідування. До цього нічого не повідомляли. Слідчий сказав, що сьогодні ще поліціянти туди поїхали – шукають. Зараз, за інформацією, він засвітився на двох камерах”, – розповіла Аліна.

Що розповіли в поліції

Видання спілкувалося із пресслужбою поліції Ужгорода – там нам повідомили, що пошуки Артема Сокола тривають, проте розголошувати попередні дані слідчі зараз не можуть.

“Спільно з рятувальниками поліція обстежила водойми поблизу території, де був корпоратив, також водойми поблизу місця проживання чоловіка – на щастя, його тіло виявлено не було. Тому є надія, що вдасться знайти його живим”, – розповіли в поліції.

За фактом зникнення чоловіка відкрили кримінальне провадження.

ЗакарпатПост