Закарпатський “Синевир” потрапив у ТОП-5 локацій для зимового відпочинку

Державне агенство розвитку туризму в України визначило підбірку локацій, відвідавши які можна не тільки подихати свіжим повітрям, помилуватися чарівними зимовими краєвидами, а ще відшукати сліди диких тварин на снігу чи спостерігати за птахами.

Ці локації – ТОП-5 національних парків України. І серед них заслужено закарпатський НПП “Синевир”, пише zakarpattya24.com

Її називають однією із найнеймовірніших зимових локацій України. У справжню зиму тут пухкий сніг та свіже морозне повітря. Неповторні пейзажі біля найвисокогірнішого в Україні озера зачаровують.

Синевирське озеро вкрите кригою і снігом, поруч – водоспад Білий звір. Зі скель водоспаду тече вода і при морозах на химерні льодові фігури.

У народі озеро називають ще «Морське око». Окрім нього на Синевірі можна завітати ще до Центру реабілітації ведмедів, де лікують тварин після жорстокого поводження в приватних зоопарках і цирках.

Серед цікавих пропозицій і музей «Старе село» та низка локацій у Колочаві. Ви можете, наприклад, завітати до центру реабілітації хижих птахів «Сапсан», спробувати воду з мінерального джерела.

У п’ятірку найкращих локацій для зимового туризму серед національних парків також попали:

Галицький національний природний парк, Івано-Франківська область

Національний природний парк «Святі гори», Донецька область

Національний природний парк «Тузлівські лимани», Одеська область

Національний природний парк «Подільські Товтри», Хмельницька область

ЗакарпатПост