Закарпатець напився, зчинив бійку і встромив ножа у живіт чоловікові, який намагався його зупинити

Коли розум затьмарює оковита, у дію йдуть не лише кулаки, але й ножі… Ціла кримінальна історія розігралася у Міжгір’ї. Там під прицілом холодної зброї опинилися зовсім випадкова людина, що мало не померла через те, що заступилася за знайомого • Цілу статтю читай у газеті ЯСНО •

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Дії відбувалися ще у лютому 2020 року, утім вирок у справі суд виніс лише нещодавно.

Ось як описуються події тієї злощасної ночі у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Іван Попович (імена дійових осіб у матеріалі замінено) близько 21 години, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, знаходячись перед входом у кафе в смт. Міжгір`я  під час словесного конфлікту із Юрієм Ковачем та Федором Пилипом, з хуліганських спонукань, грубо порушуючи громадський порядок, виражаючи явну неповагу до суспільства, у присутності відвідувачів закладу, демонструючи перед ними свою зухвалу поведінку, схопив із барної стійки кухонний ніж, який використовувався барменом для нарізки продуктів, тримаючи його в правій руці почав ним погрожувати Юрію Ковачу. Ніж прикладав йому до  горла та до живота, при цьому погрожував зарізати його. Побачивши, що відбувається щось недобре, у конфлікт втрутився Федір Пилип. Але Іван попович вперто продовжував хуліганські дії та не реагував на зауваження. Більше того, він встромив ніж Федору в область живота. Після цього кинув знаряддя розправи і побіг від входу кафе у напрямку дороги, однак незабаром повернувся. Федір же отримав колото-різану рану живота та проникаюче ножове поранення черевної порожнини із пошкодженням тонкого кишечника. Згідно з висновком судово-медичного експерта, це кваліфікується як тяжкі тілесні ушкодження, що є небезпечними для життя на момент заподіяння».

Свою провину у тому, що поранив знайомого, Іван визнав, однак заперечив, що вчиняв хуліганські дії і порушував порядок. Враховуючи, що раніше він уже мав судимість за крадіжку, чоловік робив усе для можливе, аби пом’якшити покарання. Перед своєю жертвою він вибачився і ось що повідомив на суді:

«Під час пригоди перед входом у кафе через конфлікт та неприязні відносини, які виникли між нами, я наніс ножове поранення Федору. Однак жодних хуліганських дій у приміщенні кафе не вчиняв та з потерпілим не конфліктував і не спілкувався. Я добре пам`ятаю, що схопив кухонний ніж зі стійки та наніс ним удар Феді перед входом у кафе. Пояснити мотиви вчинку не можу, бо перебував у стані сп`яніння і не можу пригадати більше нічого. Інші мені розповідали, що з присутніми в кафе я не конфліктував та не хуліганив. Під час досудового слідства я оговорив себе у вчиненні хуліганства внаслідок впливу з боку працівників правоохоронних органів та погодився визнати вину у вчиненні злочину».

Утім потерпілі мали іншу версію подій тієї ночі • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост