Поліція Закарпаття завершила розслідування за фактом закупівлі обладнання для ПЛР-тестування у Мукачівській громаді

Співробітники поліції Закарпаття завершили досудове розслідування та направили до суду матеріали справи про неналежне використання бюджетних коштів під час придбання обладнання для проведення ПЛР-тестування.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Слідчі поліції Закарпаття за процесуального керівництва прокуратури завершили розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 367 КК України: службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб.

В вчиненні злочину підозрюється 33-річний мешканець Мукачівського району. Чоловік 2020 року приступив до тимчасового виконання обов’язків директора комунального некомерційного підприємства. Він не дотримався вимог діючого законодавства при закупівлі обладнання для полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР-тестування). У ході розслідування встановлено, що підозрюваний уклав договір про закупівлю товарів за державні кошти. В той час вступили в дію зміни до Податкового кодексу, які звільняли від оподаткування при придбанні товарів для боротьби з COVID-19.

Посадовець знав про ці зміни, але не вжив жодних заходів щодо зміни умов договору. Внаслідок цього постачальнику безпідставно перераховано 245 тисяч гривень податку на додану вартість, а Мукачівській громаді завдано збитків на цю суму.

Зібравши достатньо доказів протиправних дій чоловіка, поліція направила справу на розгляд суду. У відповідності до ч.1 ст. 367 КК, зловмиснику загрожує штраф від двохсот п’ятдесяти до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, повідомляє Відділ комунікації поліції Закарпатської області.