Потерпілій від пожежі ужгородській родині допомагають ужгородці. Обіцяє допомогу і обласна рада

Мова про квартиру на вулиці Легоцького, 14 у Новому районі Ужгорода, де сталося загорання 15 січня.

Триває передплата на газету Поради Здоров’я! Передплачуйте на своїй пошті!

Потерпіла Лідія Панько розповіла, що квартира, яка знаходиться на третьому поверсі будинку, зайнялася через вибух батареї телефону, що заряджався.

За словами жінки, іскра від вибуху перекинулася на ліжко і зайняла матрац. Самостійні спроби нейтралізувати пожежу результату не принесли. Відтак вогонь перекинувся на сусідні кімнати.

Жінка отримала незначні опіки. Каже, що загорілося близько 22 кв. м. помешкання. Рятувальники оперативно прибули на місце події і у досить короткий час нейтралізували вогонь та евакуювали понад 20 жителів будинку.

Однак, квартира після пошкодження вогнем опинилася непридатною для проживання. Завдані збитки оцінюються приблизно у 300 тисяч гривень.

Жінці, яка допомагає доньці виховувати сина з аутизмом, допомогти взялися волонтери, рідні, сусіди, знайомі, трудові колективи, журналісти, бізнесмени і навіть незнайому ужгородці, які наразі вже зібрали 175 тисяч.

Керуючий справами виконавчого апарату облради Мирослав Щербей за дорученням голови обласної ради Володимира Чубірка відвідав пошкоджене вогнем помешкання, повідомляє пресслужба обласної ради.

«Голова обласної ради дав доручення оглянути масштаби пошкоджень та надати посильну допомогу пані Лідії. Наразі ми запросили її до обласної ради аби визначити механізм та суму допомоги. Це той випадок, коли ми не можемо стояти осторонь чужого горя», – повідомив Мирослав Щербей.