В Англії перестали діяти майже всі карантинні обмеження

Правила пом’якшуються і в інших регіонах Сполученого Королівства, але не настільки радикально, як в Англії.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Sky News.

Ще з 19 січня скасували рекомендацію дистанційної роботи, з 20 січня – масковий режим для школярів.

З 27 січня скасовується обов’язкове використання ковід-сертифіката як перепустки на масові заходи, але організатори можуть залишити таку вимогу на власний розсуд.

Так само на розсуд залишають масковий режим у приміщеннях – окрім громадського транспорту в агломерації Лондона, де маски і далі залишаються обов’язковими. Втім, рекомендація використовувати маску у людних місцях і закритих приміщеннях зберігається.

Деякі компанії, зокрема мережі супермаркетів Sainsbury’s  та Waitrose, вже повідомили, що у них маски залишаться обов’язковими. 

Міністр охорони здоров’я Саджид Джевід зазначив, що послаблення стало можливим завдяки масштабній кампанії вакцинації підсилюючими дозами, які отримали вже 37 млн британців.

«Вакцини і тестування забезпечили нам один із найвищих у Європі рівень захисту, що дозволяє тепер повернутися до “плану А” і повернути більше свободи… Проте, навчаючись «жити з вірусом», ми маємо розуміти, що він поки нікуди не подівся, тож якщо ви ще не зробили цього – запрошуємо прийти на ваше перше чи підсилююче щеплення», – повідомив міністр охорони здоров’я Саджид Джевід.

З 24 березня в уряді Джонсона планують скасувати обов’язкову самоізоляцію для людей, які отримали позитивний тест на коронавірус.