За незаконні вирубки на Закарпатті судитимуть працівників Хустського та Свалявського лісгоспів

Спеціалізована екологічна прокуратура Закарпатської обласної прокуратури скерувала до суду обвинувальні акти щодо майстра лісу «Свалявського ЛГ» за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України), а також щодо колишніх лісничого цього  держпідприємства та майстра лісу «Хустського ЛДГ» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, службові особи в період 2020-2021 рр. допустили незаконні порубки дерев на ввірених їм ділянках лісництв на загальну суму майже 3,5 млн грн. Лісопорушникам вдалося зрубати кілька сотень дерев й вивезти за межі території лісництв. При цьому працівники лісоохорони приховали факти незаконних порубок та не вжили жодних заходів для їх припинення і виявлення причетних осіб.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі п’ятого слідчого відділу ТУ ДБР (із дислокацією в м. Ужгород), за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури 

ЗакарпатПост