З 9 лютого Швеція скасовує більшість карантинних обмежень

В шведському Агентстві громадського здоров’я дійшли висновку, що коронавірус надалі можна не вважати хворобою, що становить підвищену небезпеку для суспільства, та звернулись з такою рекомендацією до уряду.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

З 9 лютого Швеція відмовиться від більшості обмежень, запроваджених для стримування коронавірусу.

Про це повідомляє НВ з посиланням на SVT.

«Наближається час, коли можна знову відкривати Швецію», — сказала прем’єрка Магдалена Андерссон.

Так, з 9 лютого в країні перестають діяти рекомендації щодо носіння масок у громадському транспорті за наявності великої кількості пасажирів та рекомендації дистанційної роботи та «гібридного» формату навчання для студентів. Також скасують рекомендацію до організацій та закладів уникати великих масових заходів всередині приміщень, дотримуватись соціальної дистанції тощо.

Зазначено, що надалі зберігається рекомендація залишатись вдома і уникати контактів з іншими людьми, якщо людина має симптоми, схожі на симптоми Covid-19.

Також особам, які з певних причин не щеплені, рекомендується уникати перебування серед великої кількості людей.

«Ми можемо почати повертатися до нормального життя. Але уряд продовжить пильно стежити за тим, як далі буде розвиватися пандемія», — зазначила міністерка охорони здоров’я і соціальних питань Лена Халленгрен.

У Швеції понад 83% дорослих повністю вакциновані від коронавірусу і вже майже 50% отримали третю дозу вакцини. З урахуванням підлітків, в країні повністю щеплені 86,5% населення віком від 12 років.