Чому закарпатка, сина якої побила вчителька, не заступилася за власну дитину

А зараз повернемося до випадку на Рахівщині. Тут проблема ще і в тому, що дитину не захищають власні батьки. Вони відмовилися писати заяву в поліцію, яка відкрила провадження, побачивши матеріали та очевидні докази в Інтернеті. Більше того, мати нещасної дитини навіть жодних претензій до вчительки не має • Цілу статтю читай у газеті ЯСНО •

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Відомо, що хлопчикові 9 років, а людина, що нестримно кричить на нього та б’є руками по голові є не лише його вчителькою математики, але й класним керівником. Відео зняли однокласники дитини, а батьки оприлюднили у соцмережах.

Так ось. Мати цього хлопця ще й висловлює претензії до них, мовляв, не потрібно було цього робити, бо вона сама цього не просила.

А подумала ця жінка, яким скривдженим перед усім класом почувався її син? А якщо він не хоче вчитися, чому вона не поговорила з ним відверто, чому не поцікавилася, у чому причина. Адже вона є… точно! Та й чи часто в дорослому житті згодяться і цій дитині, і іншим ті знання, які вони отримують на тих же уроках математики, які могли б бути справді цікавими і на яких би могли вчити не логарифми, а правил ведення бізнесу. Тоді б на них і підвищувати голос не потрібно було, бо кожен би знав, що отримує не просто знання, а уроки життя.

А як пояснила свої дії сама вчителька? За її словами, батьки попросили її додатково позайматися з хлопчиком з математики. Однак після позакласних занять біля дошки дитина не змогла вирішити приклад.

«Я думала, він зрозумів приклад, виявилося, що ні, я пояснила ще раз, і ще раз, і так три рази, звичайно, я почала говорити на підвищених тонах», — запевнила вона.

Також стало відомо, що після набуття розголосу про інцидент, вчителька написала заяву на звільнення, але поки триватиме розслідування, її не звільнять. А далі… також невідомо.

«Ми проведемо збори, на яких будуть присутні і батьківський комітет, і поліція, і дирекція школи, і батьки і будуть розглядати ситуацію. Тому що вчителька має хорошу характеристику, вона вже на пенсії, їй 62 роки і вона хотіла довести цей 4-й клас до завершення, але вийшло вже як вийшло», – зазначила директорка департаменту освіти Закарпатської ОДА Мар’яна Марусинець, а далі додала: «Можливо вчителька перехворіла на ковід і така емоційна неврівноваженість — наслідок перенесеної хвороби. У всякому випадку, так поводити себе з учнем вчитель не має».

Однак ні ковід, ні жодна інша хвороба не є причиною агресивної поведінки вчителя і не є також виправданням. Ми живемо не у 18 сторіччі, а у 21-му і маємо поводитись цивілізовано… тим більше з дітьми…. Адже саме дорослі несуть відповідальність за те, ким вони виростуть. І чи не здійматиме руки на інших та дитина, яку саму били? Відповідь очевидна! Злом і насиллям можна виховати лише подібне, але ні в якому разі не добро, милосердя та любов до знань… Але й батьки по відношенню до синів та доньок мають поводитись аналогічно, а також чути дітей у в разі потреби – вміти захистити, а не ховати голову у пісок • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост