В Ужгороді пройде презентація книги про найтитулованішого атлета Закарпаття

Видання присвячене  легендарному тренеру з фехтування Вадиму Олексійовичу Андрієвському.

11 лютого о 15-й годині в ужгородському СК «Юність» (2–ий поверх, шаховий зал) відбудеться засідання обласного відділення Національного олімпійського Комітету спільно з членами крайового осередку Асоціації спортивних журналістів України.

На порядку денному презентація нової книги «Фехтування — це наше життя». Її представлятимуть автори — журналіст Василь Гаджега та 5–кратний чемпіон світу та дворазовий срібний призер олімпійських ігор, багаторазовий переможець та призер Всесвітніх універсіад, чемпіонатів Європи, колишнього СРСР та України, а також Спартакіад народів Союзу Василь Станкович.

Це видання присвячене  постаті легендарного тренера з фехтування, колишньому ректору Львівського державного університету фізичної культури, майстру спорту та заслуженому тренеру СРСР Вадиму Олексійовичу Андрієвському.

У документально-публіцистичному ключі, автори намагаються дати відповідь на питання, ким був один з найбільш геніальних тренерів в історії фехтування та його найуспішніший учень, змс СРСР Василь Станкович, який тепер проживає зі своєю дружиною, до речі, теж фехтувальницею та тренером з цього виду спорту Тетяною Іванівною у селі Нове Давидково, що на Мукачівщині.

У книзі також є матеріали про знаних мушкетерів Закарпаття, зокрема, династії Гереїв, Горецьких, В. Титову, Е. Яцика, Ш. Батизі, П. Ковач, В. Галлая, Ф. Коту, В. Шуберта тощо. 

Новинка побачила світ у видавництві «Патент» (директор І. Ключевський).