В Ужгороді власника аптек зі спільниками підозрюють у розповсюдженні заборонених психотропних речовин

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури власнику мережі аптек і двом його спільникам у складі організованої групи повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та збуті психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, підприємець налагодив механізм розповсюдження заборонених в Україні лікарських препаратів «Xanax» і «Frontin», основною діючою речовиною у яких є психотроп – альпразолам. Його використовують як транквілізатор, серед численних побічних ефектів якого – галюцинації, а випадки необдуманого вживання подекуди закінчуються смертю.

Підозрюваний забезпечував придбання оптових партій таблеток за кордоном для подальшого збуту. Зберігали товар в одній із аптек і за місцями проживання фігурантів. Останні займалися пошуком клієнтів, яким у подальшому систематично надсилали «товар» поштою у різні куточки України.

Правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків, знайшли та вилучили більше 1500 таблеток психотропу, понад  2 тис. бланків для лікарських рецептів, грошові кошти у сумі майже 5 тис. доларів США та 61 тис. грн, а також інші речові докази. Організатора протиправної діяльності затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо обрання усім підозрюваним запобіжних заходів.

Триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області за процесуального керівництва обласної прокуратури. Заходи із викриття протиправної діяльності здійснено спільно зі співробітниками Управління боротьби з наркозлочинністю та за силової підтримки Роти поліції особливого призначення, повідомляє пресслужба прокуратури Закарпатської області.

 ЗакарпатПост