Закарпатка Аліна Паш представлятиме Україну на Євробаченні у Турині

На пісенному конкурсі Євробачення-2022, фінал якого відбудеться 14 травня у Турині, Україну представлятиме співачка Аліна Паш.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Вона отримала найвищу оцінку від журі – 8 балів, та від глядачів – 7 балів.

Перемогу Аліні принесла пісня «Тіні забутих предків».

Підсумкові бали (журі + глядачі):

Cloudless – 1+4=5

Michael Soul – 2+1=3

Our Atlantic – 5+2=7

Barleben – 4+3=7

Kalush Orchestra – 6+8=14

Roxolana – 3+5=8

Wellboy – 7+6=13

Alina Pash – 8+7=15

«Я написала пісню, яка мені сьогодні вібрує максимально. Я відбуваюсь у той момент, коли я співаю. Це чудове відчуття, коли ти не шукаєш чогось, а вже відбуваєшся.

Коли я написала пісню, приспів був українсько-англійський, а от другий куплет, речитатив, я написала спочатку українською мовою. Про митців України, які вплинули на мій розвиток, і завдяки яким я стала ось такою, якою я є. Але згодом я його переписала. І скажу всім, кого цікавить чи буде повністю українська версія пісні – так, вона буде», – каже Аліна Паш про свою музичну роботу.

Нагадаємо, що до Суспільного надійшло 284 заявки на участь у Нацвідборі. 17 січня було оголошено 27 учасників, які потрапили до лонглиста Національного відбору на участь у Пісенному конкурсі Євробачення-2022.

Суспільний мовник, як член Європейської мовної спілки, є організатором Національного відбору на участь у 66-му Пісенному конкурсі Євробачення-2022.

Господарем цьогорічного Євробачення-2022 є місто Турин в Італії. У конкурсі візьме участь 41 країна. Великий фінал відбудеться на арені Pala Olimpico 14 травня; півфінали — 10 та 12 травня.