На Закарпатті судитимуть посадовця лісництва за сприяння незаконним вирубкам зі збитками у 5,3 млн грн

Закарпатська обласна прокуратура повідомила працівнику лісоохорони «Мокрянського ЛМГ» про підозру у перевищенні службових повноважень за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365 КК України), службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України) та пособництві у незаконних рубках дерев (ч. 5 ст. 27 ст. 246 КК України).

За інформацією Спеціалізованої екологічної прокуратури обласної прокуратури, чоловік, перебуваючи на посадах майстра лісу та лісничого, допустив здійснення на ввіреній йому території незаконних рубок. Крім того, підозрюваний, володіючи інформацією про бажання певних осіб придбати деревину за нижчою вартістю, надав незаконну вказівку лісорубам держпідприємства здійснити розробку лісосіки для проведення нібито санітарних рубок. Як наслідок – зрубано 677 дерев різних порід, а розмір завданої шкоди складає 5,3 млн грн.

До того ж, працівник лісництва сприяв злочину, надавши спецтехніку для перевезення і трелювання деревини. Щоб приховати правопорушення, в актах планової ревізії підозрюваний вказав факти відсутності незаконних порубок і завірив документи власним підписом.

Вчора підозрюваному обрали запобіжний захід – тримання під вартою із можливістю внесення 1,7 млн грн застави. Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі п’ятого слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост