На Закарпатті відбулося засідання суду у справі вбивства прикордонника Березенського

Четвертий рік поспіль на Закарпатті розглядається справа смертельного наїзду на офіцера Держприкордонслужби Вадима Березенського.

У листопаді 2018 року в селі Ділове прикордонника збив автомобілем рахівчанин Іван Мегей, який був організатором контрабандної діяльності. Після вчинення злочину контрабандист втік з місця пригоди. Згодом втікача затримали правоохоронці, проте покарання підозрюваний у вбивстві досі не отримав.

Учора в Тячівському районному суді заслухали ще двох свідків, які були на місці трагедії 15 листопада 2018 року.

У той день, прикордонники затримали поблизу кордону пачкаря з великою сумою коштів, ймовірно отриманих за незаконне переміщення контрабандного тютюну. На місце затримання виїхала група реагування, у складі якої був новопризначений начальник відділу прикордонної служби «Ділове» майор Вадим Березенський. Керівник підрозділу не пристав на протизаконну пропозицію Івана Мегей відпустити затриманого, за що той позбавив офіцера життя.

Сиротами залишилися двоє малолітніх дітей Вадима, яким на момент загибелі батька було всього 9 та 1 ,5 роки, – інформують у пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби 

ЗакарпатПост