Гречані котлети: смачно, ситно і недорого!

Коли до зарплати ще довго, а нагодувати треба усю сім’ю — виручать гречані котлети.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Якщо хочеться чогось смачного, але економного, та ще щоб ситно, але без перегинів, радимо приготувати котлети з гречки без м’яса зі сметанним соусом. Блюдо це досить просте і при цьому його можна готувати хоч кожен день. А якщо любите гречку, так взагалі, впевнені, ви надовго внесете його у свій щоденний раціон.

Нам потрібні звичайні продукти, блендер і звичайнісінька сковорода. Просто дотримуйтеся наших рекомендацій перший час, а потім зможете підлаштовувати даний рецепт вже конкретно під себе. Звичайно, якщо це взагалі вам буде потрібно. Нам здається, котлети і так виходять ідеальними.

Складові:

300 г гречки

500 мл води

3 яйця

цибуля

морква

3 ст. л. сметани

2 зуб. часнику

сіль, перець, спеції за смаком

кулінарні сухарі

Соус:

3 ст. л. рослинної олії

болгарський перець

2 зуб. часнику

сметана або майонез

подрібнена зелень

сіль

Приготування:

Варимо попередньо замочену гречку на воді. Перед цим її непогано б просіяти і промити. У більшості випадків у нас виходить досить розсипчаста крупа, що говорить про її хорошу якість. Нам для рецепта її текстура не дуже цікава, але приємно знати що поки все йде добре.

Тим часом дрібно ріжемо цибулю і натираємо моркву на середній тертці. На окремій сковороді обсмажуємо овочі до готовності. Нам потрібна така собі зажарка в суп. У гречку вбиваємо 3 яйця і акуратно збиваємо компоненти до однорідності за допомогою погружного блендера. Ця суміш буде у нас основою. Змішуємо її з цибулею і морквою, солимо, додаємо спеції.

Формуємо котлети, попередньо змоченими руками. Не потрібно робити дрібні котлети, економія в цьому випадку буде зайвою. Сформовані вологі котлети опускаємо в ємність з подрібненими сухарями. Крихта буде відмінно лягати по всій поверхні і це насправді дуже зручно. Обсмажуємо котлети з обох сторін на середній кількості рослинної олії, до готовності.

По-швидкому приготуємо смачний соус. Для цього подрібнимо болгарський перець і обсмажимо його на рослинній олії з пропущеним через прес часником. Вистачить 6 хвилин. Далі подрібнюємо зелень, змішуємо її зі сметаною або майонезом, додаємо обсмажені шматочки перцю, солимо і все перемішуємо. Подаємо соус разом з теплими котлетами.

Ось така краса. Ні грама м’яса, це так. Але чому б і не приготувати смачну закуску, якщо є настрій? До неї не потрібен гарнір, очевидно. Та й з хлібом такі котлети їсти не обов’язково. А ось соус підійде відмінно. По суті, їх неможливо не доготувати, адже вже на етапі «фаршу» всі інгредієнти абсолютно їстівні.

Оскільки гречка у нас основа всього, варто згадати про те що вона сповнена білками і складними вуглеводами. Це означає що котлети прекрасно наситять і не дадуть поправитися, навпаки, збільшать м’язову масу. Плюс ще яйця, які самі по собі мало не на 100% складаються з чистого білка. Коротше кажучи, смачно і максимально корисно! • Більше смачних рецептів читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост