Хлопчик знайшов покинуте немовля. Через 18 років вони зустрілися

Хлопчик дивився у вікно і говорив бабусі: — Бабусю, ну коли ми підемо на вулицю? — Сьогодні холодно, любий, іншим разом. – відповідала жінка та й справ у неї було дуже багато, не до прогулянки. Олена Петрівна підробляла вдома, в’язала на замовлення шапки і шарфи. І зараз у неї було замовлення, потрібно було дов’язати комплект: шапку, рукавиці і шарфик. Але онук наполегливо просив бабусю піти погуляти • Цілу статтю читай у газеті ЯСНО •

— Ну добре, добре, вмовив, підемо прогуляємося, але недовго, на вулиці сьогодні холодно, та й в’язати потрібно. – здалася вона.

Вони вийшли на вулицю, там було безлюдно, всі сховалися в таку погоду по домівках. Природно онук носився, а жінка вже вся змерзла. — Все, підемо, Іллюшо, а то захворіємо. Трохи погуляли сьогодні і досить, – сказала жінка.

Але дитина була невгамовна. Хлопчик понісся по всьому майданчику і сховався в дитячому лабіринті і затих. Жінка все кликала його і кликала, але він мовчав; вона підійшла до лабіринту, покликала його і він відповів: — Бабусю, тут лялька лежить, давай заберемо її.

Олена Петрівна зайшла в лабіринт і побачила, що там стоїть сумка, а з неї доноситься писк. Її як водою окотило від жаху; відкривши сумку, вона побачила малюка, зовсім маленького, загорнутого в тонку пелюшку. Видно було, що дитина замерзла, вже личко посиніло від холоду. Вона схопила його, швидше пригорнула до себе, зігріваючи. Жінка тремтячими руками викликала швидку. Приїхали медики і співробітники поліції.

Маля забрали до лікарні, а жінка з онуком залишилися давати свідчення. Правоохоронці запитували, як знайшли дитину. Олена Петрівна розповіла, що це онук натрапив на малюка, бігав скрізь, вона б і не почула писку, якби він її не покликав.

— Ось, молодець хлопець. Так тримати! — похвалив його поліціант.

Жінка все дивувалася, як же можна викинути свою кровиночку, невже серце не здригнулося. Співробітник не дивувався: — Чого тільки не буває: і на смітник викидають і підкидають комусь, зараз чого тільки не буває, ми вже нічому не дивуємося. Бабуся попросила його зателефонувати, дізнатися про дитину, чи все гаразд. Він дізнався, що малюка оглянули і обстежили, все нормально, невелике переохолодження, але з ним буде все в порядку • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост