Угорщина пропонує провести в Будапешті прямі переговори України і Росії

Петер Сійярто заперечує інформацію про блокування Угорщиною відключення Росії від міжнародної міжбанківської системи SWIFT.

Міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто пропонує провести переговори України та Російської Федерації в Будапешті, повідомляє УНІАН

Про це Сійярто повідомив у Facebook.

“Я з жалем і потрясінням бачу, як деякі представники міжнародної політики і міжнародної преси не припиняють створювати фальшиві новини і брехню. Я не розумію, як деякі люди керують фабриками з виробництва фальшивих новин, коли люди помирають, бо триває війна. Тепер вони брешуть, що Угорщина блокує певні санкції проти Росії, і для прикладу, щодо системи SWIFT. Чітко заявляю: це неправда! Ми ніколи не виступали проти будь-якої санкційної пропозиції, ми не блокували і нічого не блокуємо”, – заявив Сійярто.

Він наголосив, що Угорщина хоче миру.

“Саме тому я працюю. Саме тому я веду переговори з представниками російського і українського урядів, аби розпочати прямі перемовини у Будапешті”, – зазначив Сійярто.

Він сказав, що говоритиме про це з лідерами ООН.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого президент України Володимир Зеленський закликав президента Росії Путіна розпочати переговори.

У даний час представники України і Росії проводять консультації про місце і час проведення переговорів.

Як заявляв радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, Зеленський і Путін можуть обговорювати питання про нейтральний статус України.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив, що президент України Зеленський попросив прем’єр-міністра Ізраїлю Нафталі Беннета посприяти проведенню переговорів з Путіним.

ЗакарпатПост