Укрзалізниця припинила всі стосунки з Російськими залізницями

Укрзалізниця припинила будь-які відносини та взаємодію з Російськими залізницями. Про це повідомила прес-служба Укрзалізниці.

“Ми пропонували залізничникам Російської Федерації мир і зупинити війну, але вони продовжували підвозити танки та іншу бойову техніку в Україну та її кордони”, – йдеться у заяві УЗ, пише liga.net

Залізничні переходи між країнами, які раніше забезпечували перевезення тисяч вантажів і приносили економікам обох країн мільйони доларів зруйновані. Також припинено диспетчерський зв’язок із РФ.

Запит РЖД на відновлення зв’язку з Укрзалізницею нічого не мав спільного з гуманітарною місією, це була нікчемна спроба відновити постачання військової техніки. Відповідь від нашого диспетчера вони отримали – це позиція усієї компанії.

Укрзалізниця повністю переорієнтує вантажні перевезення до Європи та продовжить розвивати “Шовковий шлях” в обхід Росії.

Компанія готова стати повноцінним учасником логістичного ланцюжка Європейського Союзу.

Також Укрзалізниця продовжить розвивати перевезення з країнами Азії, зокрема Китаєм, та забезпечить якісну та швидку логістику між Азією та ЄС, але вже без участі Росії.

Вдень 26 лютого українські війська підірвали залізничні вузли, що зв’язують українську залізницю з Російськими залізницями.

Зазначається, що це було зроблено для того, щоб заблокувати РЖД можливість доставки техніки та особового складу армії РФ.

Росіяни запросили відновити зв’язок із центральним штабом Укрзалізниці нібито з гуманітарними цілями.

На що отримали відповідь від українських диспетчерів: “Російський потяг, йди на хуй!”.

 ЗакарпатПост