Медведчук втік з-під домашнього арешту

Голова політичної ради партії “Опозиційної платформи – За життя”, кум президента РФ Володимира Путіна, який розпочав війну проти України, Віктор Медведчук втік з-під домашнього арешту. Політик є підозрюваним у держаній зраді.

Про його втечу спершу повідомило видання ZN.UA, посилаючись на неофіційний коментар в Офісі генпрокурора (ОГП). Після розголошення інформації у ЗМІ її достовірність підтвердив радник глави МВС Антон Геращенко, пише Обозреватель

Зазначається, що в суботу, 26 лютого, ОГП доручив Національній поліції перевірити, чи перебуває Медведчук за тією адресою в Києві, де він сидить під домашнім арештом. Співробітники НПУ доручення виконали й констатували, що підозрюваного політика на місці не було.

Неофіційно правдивість цих даних виданню підтвердив один із непрофільних заступників генеральної прокурорки Ірини Венедіктової. Але через те, що не має процесуального відношення до справи Медведчука, дати офіційний коментар він відмовився.

Журналісти наголосили, що телефони глави ОГП не відповідають. Поки їй надіслали письмові звернення, попросивши офіційно підтвердити дані про втечу Медведчука з-під домашнього арешту.

Водночас інформацію підтвердив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook. Він пообіцяв, що після того, як Україна переможе у війні проти РФ, правоохоронці знайдуть суддю, який зняв із політика браслет. Але визнав, що знайти самого політика буде складніше.

“Перевірив. Підтверджую. Зрадник України Віктор Медведчук втік із-під домашнього арешту. Коли переможемо, знайдемо того суддю, який ухвалив зняти з нього браслет, і ТРО Києва душевно поговорить із ним. Зі зрадником Медведчуком буде складніше, якщо його зараз не спіймати, То свій залишок життя він проведе в РФ разом із Януковичем“, – визнав Геращенко.

Він припустив: Медведчук достеменно знав, що буде повномасштабне вторгнення. За його словами, через це дружина політика Оксана Марченко поспішно втекла з України через Білорусь.

Скриншот посту

ЗакарпатПост