“Російський літак, йди нахуй”: низка країн Європи закрила небо для авіації Росії

Україна звернулася до Міжнародної організації повітряного транспорту з проханням підтримати звернення щодо виключення російських авіаперевізників з усіх інституцій асоціації.

Уже 20 країн Європи закрили повітряний простір для російської авіації – Велика Британія, Чехія, Польща, Румунія, Литва, Латвія, Естонія, Фінляндія, Болгарія, Словенія, Німеччина, Італія, Данія, Норвегія, Бельгія, Ісландія, Швеція, Австрія, Ірландія та Франція. Кількість постійно зростає, пише ТСН

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

“Зараз уся наша команда у тісній комунікації з європейськими партнерами працює над застосуванням максимальних санкцій для агресора. Ми вже звернулись до Міжнародної організації повітряного транспорту (IATA) з проханням підтримати звернення України щодо виключення російських авіаперевізників з усіх інституцій асоціації. Йдеться про BSP, Clearing House, MITA, Interline”, – зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

“Я дуже дякую Великій Британії, Чехії, Польщі, Румунії, Литві, Латвії Естонії, Болгарії, Словенії  за рішення закрити власний авіапростір для російських літаків. Це ті кроки, які дозволяють спонукати  агресора до миру. І наостанок, від усіх союзників антипутінської коаліції та українських диспетчерів: “Російський літак, йди нах*й”, – наголосив міністр.

Згодом голова Мінтрансу Німеччини також заявив про закриття повітряного простору ФРН для російських літаків.

ЗакарпатПост