Чому вакцини не врятували від коронавірусу тричі щеплених

Вакцини не діють. Люди з двома, навіть із трьома щепленнями на Закарпатті (та й у всьому світі) все більше хворіють на ковід-19. Для чого ж тоді увесь цей цирк із примусовою вакцинацією? • Цілу статтю читай у газеті ЯСНО •

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Цікаво, що як нещеплені, так і ті, що вакцинувалися, новий штам коронавірусу переносять легко, практично на ногах. Серед симптомів – незначне підвищення температури, нежить, сухий кашель, інфекція вражає не легені, а бронхи. Бацила мутувала і летальних випадків майже немає.

Утім ще нещодавно чимало вакцинованих потрапляли до лікарень і так само, як і невакциновані, нерідко перебували під апаратами штучної вентиляції легень. Різниці між перебігом хвороб у обох груп практично не було і немає зараз.

Утім українські чиновники все частіше піднімають питання вакцинації дітей. Пресслужба закарпатської ОДА , нагнітає ситуацію, сіє паніку і звітує про кількість щеплених як серед дорослих, так і дітей. Чиновники запевняють, що щеплення – єдиний надійний спосіб уберегти себе від ковід-19. Цікаво, вони не бачать, або не хочуть бачити те, що щеплені продовжують хворіти. Навіть голова Закарпатської обласної ради та члени його команди, які апріорі не могли бути нещепленими, бо вакцинація серед держслужбовців є обов’язковою, підхопили цю заразу. Про це сам Володимир Чубірко написав на своїй сторінці у соцмережі. Також хворіють працівники судів, серед яких багато мають вже навіть бустерну дозу щеплення, вчителі, яких без ковід-сертифікатів навіть до роботи не допускають. Дехто з них також має по три дози вакцини і хворіє хто вдруге, хто втретє, а хто навіть вчетверте.

Тож що маємо в результаті? Де та обіцяна гарантія не заразитись?  Попри чи не найвищий у світі відсоток вакцинованих у Ізраїлі, де людям колють уже четверту дозу, там інтенсивно зростає відсоток хворих. У березні цього року влада там думала, що все… вірус подолано. Але ж ні! Від середини липня минулого року число нових випадків захворювання на ковід в країні не зменшується, а постійно зростає.

Попри наявність щеплень, уже двічі захворів на коронвірус і мер Києва Віталій Кличко. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Новина для мене – невтішна. Отримав позитивний результат тесту на COVID-19. Захворів уже вдруге. Оскільки вакцинований, сподіваюся на нескладний перебіг хвороби. Самоізолювався, лікуюся та працюю з дому. Будь ласка, бережіть себе! Бо вірус – агресивний і розповсюджується швидко. Будьте обережними, якщо спілкуєтеся з великою кількістю людей чи відвідуєте публічні місця. Дотримуйтеся правил!» – наголосив він • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост