Артисти Закарпатського народного хору та вчителі музики в Ужгороді збирають допомогу військовим

В магазинах Ужгорода артисти Заслуженого академічного Закарпатського народного хору та вчителі і вихованці музичної школи збирають допомогу закарпатським військовим. Про це Суспільному повідомила вчителька Ужгородської дитячої музичної школи Марія Мудранинець. За її словами, роблять це від початку війни.

На вході до магазину стоїть артистка Закарпатського народного хору Любов Ман. Дівчина роздає листівки з переліком необхідного для військових. “Ми роздаємо флаєри про 128-му бригаду. Ми їй допомагаємо так, як можемо наразі. Збираємо харчі, засоби гігієни, щоб допомагали хто чим може: якісь речі, шкарпетки. Я стою тільки другий день. З 10 години ранку до другої, а з другої години сюди прийдуть інші, щоб змінити нас”, — пояснює волонтерка.Артисти Закарпатського народного хору та вчителі музики в Ужгороді збирають допомогу військовимСуспільне

Зі скринею для грошей на вході в магазин стоїть і артист Закарпатського народного хору Іван Соханич.

“Насправді, тепер роботи не маємо, тому що самі знаєте чому, і для того, щоб хоч якось допомогти нашим військовим, наше керівництво влаштувало таке волонтерство в різних супермаркетах. Я вже десь три дні, практикую таке. Був у “Новій лінії”, а тепер тут. Мені дома нема що робити, чесно вам скажу, мені потрібно комусь помагати”, — каже чоловік.

Разом з артистами Закарпатського народного хору збирають допомогу військовим і вчителі та вихованці Ужгородської дитячої музичної школи. Серед них Ілля Піган. Хлопець пакує нитки та голки.

“Сказали взяти папір і намотати на нього нитку й вставити голку, щоб наші військові не переймалися тим, щоб нитку засунути в голку, це дуже марудна робота. Щойно зранку прийшов. Думав щось собі купити, але побачив, що тут люди займаються благим ділом, тому вирішив допомогти”, — зауважив хлопець.

Учителька музики Ужгородської дитячої музичної школи Марія Мудранинець пояснила: “Ми волонтеримо з першого дня, в перший день ми починали з “Токіо”. Більша частина тих, хто тут волонтерить, артисти Закарпатського народного хору. Ми працюємо від “Руху підтримки закарпатських військових”, тоді все відправляємо на фронт. Кожного дня нам подають вказівки з нашого центру, що саме ми маємо збирати. Сьогодні попросили нас збирати сигарети, енергетики, шкарпетки, звичайні шнурки, голки з нитками”.

Допомогу військовим тут збирають з 10 до 19 години.

ЗакарпатПост