В Ужгороді черги з охочих пройти навчально-військову підготовку від УжНУ

На кафедрі військової підготовки УжНУ розпочали навчально-військову підготовку — “Вогневу підготовку” та “Стрілецька зброя”.

Про це Суспільному повідомив завідувач військової кафедри Василь Олійник.

Завідувач розповів, що кількість охочих перевищує можливості кафедри, хоча спочатку заняття організували лише для працівників університету та студентів, наразі розглядають варіанти збільшити кількість занять. До кафедри вишикувалися черга з охочих пройти навчання.

Заняття з навчально-військової підготовки тривають з 9 до 11 години. Людей навчають, як поводитися з автоматом, одягнути бронежилет, користуватися гранатами, а також та іншого, що може знадобитися під час бойових дій. Завідувач військової кафедри УжНУ Василь Олійник розповідає: за перший день, заняття відвідали 70 людей. Лекцій не проводять. Всі заняття — практичні.

Більшість тих хто приходить на навчання — молодь. Є також і ветерани. Василь Олійник також розповів: кафедра планує проводити і тактичні навчання на полігонах.

Оксана — музикантка, разом з колегами, з драматичного театру, прийшла на навчання для цивільних. “Досить важко, але якщо декілька разів спробувати, то все виходить. Оскільки це тренувальні, тому десь і заїдає, але все зрозуміло. Для жінок немає нічого складного!”, — каже жінка.

Заняття тепер можуть відвідувати усі громадяни України, які матимуть при собі документ, що посвідчує особу. Василь Олійник каже, що вони готові працювати цілодобово, але викладачів не вистачає, оскільки частина пішла захищати державу. Проводити навчання допомагають студенти та працівники кафедри.

ЗакарпатПост