Долар у росії полетить у стратосферу, банки вже розповіли Путіну про катастрофічні наслідки

У росії в обмінниках курс долара вже перевалив за рекордну в історії позначку 200 рублів. І ситуація погіршуватиметься, як тільки Центробанку РФ невигідно утримуватиме курс.

Як написав радник голови МВС Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook, уряд Росії відзначив ПДВ при купівлі інвестиційного золота. Як припустив політик, щойно російські олігархи скуплять золото, курс рубля “відпустять у стратосферу”, пише Обозреватель

“Центробанк РФ на чолі з Ельвірою Набіулліною в ці дні штучно і віртуально тримає курс долара, скасовуючи торги – це потрібно, щоб ті хто потрібно у владі і наближені олігархи встигли за мінімальну кількість рублів скупити золото, яке котирується в доларах”, – написав Геращенко.

Після того, як золото із резервів ЦП буде розпродано, ЦП відпустить курс рубля. І рубль “відлетить у стратосферу”, додав радник.

Україна

Ситуація погіршуватиметься

ЗМІ вдалося отримати оцінки банків РФ про те, як постраждає економіка через санкції. Таку доповідь робили для президента РФ Володимира Путіна.

Фінансисти при “жорстких санкціях” прогнозували падіння ВВП на 10% і більше, зростання безробіття з 4% до 12%, зростання ключової ставки до 20-30%, зростання долара та євро до 150-200 рублів. Вони також попереджали про затримку розвитку країни через технологічне ембарго та необхідність докапіталізації банків на 5-6 трлн рублів.

Після початку війни проти України, США, ЄС та Японія заблокували всі операції з ЦП, позбавивши його можливості використати міжнародні резерви, розміщені у валютах та золоті. Норма змусила регулятор відмовитися від валютних інтервенцій, необхідні підтримки рубля.

ЗакарпатПост