росія заявила, що дає гуманітарний коридор для виходу з Маріуполя й Волновахи

Російські ЗМІ заявляють, що армія РФ із 9-ї ранку за Києвом припинить вогонь і відкриє гуманітарні коридори для виходу мирних жителів із Маріуполя та Волновахи, в української сторони поки немає підтвердження часу. 

Джерело: ТАСС у Twitter, мер Марііуполя Вадим Бойченко, УП

Дослівно ТАСС: “Російська сторона оголошує режим тиші з 10:00 мск і відкриває гуманітарні коридори для виходу мирних жителів із Маріуполя та Волновахи, повідомили у МО РФ:

Пряма мова Бойченка: “Саме зараз йде визначення часу відкриття гуманітарного “зеленого” коридору та початку режиму тиші для Маріуполя. Це надасть змогу почати відновлення критичної інфраструктури міста – світло, вода і мобільний зв’язок. Також буде можливість забезпечення Маріуполя продуктами та медикаментами першої необхідності”.

Чому це важливо: Південне місто Маріуполь, а також захоплені російськими військами Бердянськ і Херсон опинилися в блокаді й на межі гуманітарної катастрофи. 

Росія не раз порушувала свої обіцяки. Зокрема, у серпні 2014 року сталася трагедія, відома як “іловайський котел”: коли іловайське угруповання ЗСУ опинилося в оточенні і було домовлено про його безпечний вихід, гібридні російсько-окупаційні війська відкрили вогонь і розстріляли  колони на марші.

ЗакарпатПост