У Чехії запустили систему негайної закупівлі та доставки військової техніки в Україну

Посольство України в Празі та Міністерство оборони Чеської Республіки, оборонна і безпекова промисловість країни та інші державні установи запустили унікальну систему негайної закупівлі та доставки військової техніки в Україну.

Про це “Європейській правді” розповіли у міністерстві оборони Чехії.

Для закупівлі військової допомоги Посольство України в Празі розпочало публічний збір та створило спеціальний банківський рахунок, на який громадськість може надсилати фінансові пожертви.

За п’ять днів у країні зібрали близько $19,5 млн. З них $18,5 млн вже були використані для закупівлі найбільш затребуваної військової допомоги Україні, а частина військової допомоги вже надійшла в Україну або буде там протягом наступних двох днів. 

У той же час Міністерство оборони Чеської Республіки спілкується з кількома державними установами щодо можливих пожертв.

Наголошується, що ця форма фінансової допомоги Україні є абсолютно унікальною, про що свідчить великий міжнародний резонанс та зацікавленість у внесках. Найближчими днями Міністерство оборони Чеської Республіки продовжить координацію подальших поставок з Посольством України в Празі та чеськими компаніями відповідно до поточних потреб Збройних Сил України.

ЗакарпатПост