На Закарпатті прикордонники затримали 14 ухилянтів, які намагалися втекти за кордон

▪️Чоловіки, громадяни України, призовного віку намагалися поза пунктами пропуску перетнути державний кордон України.

▪️Їх затримали вчора військовослужбовці прикордонних підрозділів «Яблунівка», «Хижа» і «Солотвино» Мукачівського загону поблизу кордону з Румунією.

▪️Під час патрулювання держрубежу наряди затримали шістьох чоловіків з різних куточків України – Києва, Харкова, Житомира, Івано-Франківська Кропивницького та Закарпаття.

▪️Іншу групу з п’яти уклоністів у ході реалізації наданої оперативниками Мукачівського загону інформації, затримали на околиці міста Тячів прикордонники спільно зі співробітниками Тячівського РВП ГУНП у Закарпатській області.

▪️Усіх їх везли до кордону автомобілями двоє мешканців Нижньої Апші. В діях пособників вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через ДКУ». Прикордонники повідомили Нацполіцію.

▪️Ще трьох правопорушників, мешканців Херсону та Києва, викрили вже сьогодні на ділянках відповідальності відділів «Яблунівка» та «Тячів».

▪️Усіх 14 чоловіків затримали в адміністративному порядку за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та передані представникам Національна поліція України.

Прес – служба Мукачівського прикордонного загону

ЗакарпатПост