Венедіктова: вже 4 країни почали розслідування воєнних злочинів росії

Вже чотири європейські країни почали розслідування воєнних злочинів росії, повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова.

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

За її словами, це Литва, Польща, Естонія й Німеччина, пише Радіо Свобода.

«Світова коаліція заради справедливості росте щодня. Разом переможемо і на юридичному фронті», – написала Венедіктора на своїй сторінці у фейсбуці 8 березня.

«Голос Америки» із посиланням на німецькі ЗМІ повідомив, що Федеральна прокуратура Німеччини розпочала розслідування можливих воєнних злочинів Росії на території України після збройного вторгнення, і що прокурори мають дані, які вказують на вже скоєні злочини, і є ймовірність, що їх кількість буде збільшуватися.

Видання Der Spiegel з посиланням на джерела в судових колах пише, що прокуратура перевіряє повідомлення про можливе застосування російською армією касетних бомб та удари по житлових кварталах і цивільній інфраструктурі.

Відповідно до міжнародного кримінального кодексу, федеральна прокуратура тієї чи іншої держави може розслідувати воєнні злочини та злочини проти людяності у всьому світі.

На початку березня Міжнародний кримінальний суд за зверненням 39 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів і злочинів проти людяності внаслідок вторгнення рф в Україну.

7 березня у Міжнародному суді ООН у Гаазі почалися слухання за позовом України до росії у справі щодо обвинувачень в геноциді. Росія слухання бойкотувала.

ЗакарпатПост