Російська сторона зірвала евакуацію мирних жителів з Ізюма

В Ізюмі Харківської області зірвано евакуацію мирних громадян до Лозової. Гуманітарний коридор був погоджений, проте російська сторона не дотрималася умов.

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у офіційному телеграм-каналі.

— Евакуація людей із Ізюма фактично зірвана через недотримання умов російською стороною. Весь день тривають обстріли, – повідомляє Синєгубов.

Для евакуації були підготовлені десятки автобусів, але до міста потрапили лише 6, які врешті евакуювали приблизно 250 жителів Ізюму

Як розповів «‎Суспільному» заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін. Людей вивозили бійці територіальної оборони лише з підконтрольної українським військовим території на півдні міста.

— Доступу до північної частини міста, яка зайнята російськими військами, нині немає. Ізюм розділений на дві частини річкою Сіверський Донець, – прояснює Мацокін.

Через обстріли, евакуйовані жителі мусили виїжджати у Слов’янськ Донецької області замість заздалегідь погодженого маршруту до Лозової.

Відповідно, через порушення умов надання «‎зеленого коридору», до міста так і не потрапив гуманітарний конвой, який мав привезти до міста продукти, воду, теплий одяг та інше.

Також Олег Синєгубов поділився становищем Ізюма на цей момент.

— Місто практично знищене. Відсутня електрика, газ, тепло, вода. В Ізюмі не працює мобільний зв’язок, інтернет, радіо/ТБ. Всі перебувають в укриттях. Місцева влада їздила по сховищах, аби сповістити людей про евакуацію, – сказав він.

Голова ХОВА наголосив, що ще понад 5000 громадян потребують евакуації з Ізюма.

 ЗакарпатПост