Кулеба за підсумками переговорів із Лавровим заявив, що ультиматуми Кремля відкинуто: Україна не здасться

Про це глава МЗС України розповів на пресконференції за результатами переговорів, яка транслювалася на Youtube “Україна 24″. Він наголосив, що прогресу у питанні припинення війни в Україні наразі немає.

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

“Була півторагодинна розмова між мною і міністром Лавровим, за посередництва міністра закордонних справ Туреччини”, – повідомив міністр., пише Обозреватель

За словами Кулеби, у нього на переговорах було два завдання: гуманітарний коридор у/з Маріуполя, а також 24 години перемир’я для вирішення всіх нагальних питань.

“Щодо першого – є надія, що гуманітарні коридори запрацюють”, – зазначив Кулеба.

Домовитися щодо припинення вогню не вдалося, додав він. Крім того, за словами міністра, було порушено тему ядерної безпеки.

“Я відповів, що до приходу військ РФ з українськими АЕС все було в порядку. Те, що вони кажуть, що в Україні нібито розробляють ядерну зброю – брехня. Найкраще, що Росія може зараз зробити – вивести своїх військових з українських АЕС. Тоді все буде нормально”, – зазначив він.

“Ми не можемо зупинити війну, якщо країна, яка вчинила агресію, напад, не має бажання це робити. Сьогодні я почув, що припинення вогню пов’язане з виконанням Україною вимог, які висуваються президентом Путіним”, – сказав Кулеба.

“Україна не здалася, не здається, і не здасться. Ми готові до дипломатії, ми шукаємо дипломатичні рішення, але поки що ми самовіддано захищатимемо нашу землю від російської агресії”, – підсумував глава МЗС.

Напередодні Кулеба позначив три ключові пріоритети для української сторони:

  • негайне припинення вогню;
  • покращення гуманітарної ситуації у Маріуполі, Харкові, Сумах, Волновасі та інших українських містах;
  • виведення російських військ із території України.

Глава українського МЗС наголошував, що має досить стримані очікування від цих переговорів. Він зазначив, що завдяки діям сил оборони України та спільним скоординованим діям з партнерами щодо запровадження санкцій, підтримки оборони України, ізоляції Росії він їде на ці переговори із сильною позицією.

ЗакарпатПост