Site icon zakarpatpost.net

Читайте у свіжому номері газети ЯСНО №9-10

User comments

Героїчна армія, героїчні люди

Війна закінчиться, коли добро переможе зло

Ми рахуємо дні від початку війни… війни, на яку ніхто не чекав! Вранці 24 лютого Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну по всьому периметру  спільного кордону і з території Білорусі. Україна чинить запеклий опір. День перший. Ніхто не сподівався. День другий. Нас бомблять, але ми вже оговтались. День третій… четвертий, п’ятий… Поки це триватиме – ніхто не знає, але однозначно, що до перемоги, перемоги світла над темрявою, добра над злом, нашого героїчного і незламного народу над фашистськими окупантами. Більше – у газеті ЯСНО.

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

Воїни Світла – Закарпатський легіон

128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада – Закарпатський легіон мужньо боронить Україну від російсько-фашистського загарбника. Із перших днів війни вони несуть службу у найбільш гарячих точках. І мова йде не лише про російське вторгнення у лютому цього року. А ще з 2014 року.

У наших солдатів великий бойовий досвід, вони чудово вміють впоратися із поставленим завданням і роблять усе для того, аби в державі знову запанував мир. Про це і більше у газеті ЯСНО.

«Люди думають, що я листоноша Пєчкін». Історія менеджера «Укрпошти», який збив російський літак над Черніговом

Сергій Чижиков — менеджер «Укрпошти» з військовим минулим. Понад 20 років працював у банківській сфері, а останні чотири — в «Укрпошті». 24 лютого, коли росія почала широкомасштабний наступ на Україну, Сергій вирішив іти воювати. 4 березня він збив російський військовий літак над Черніговом. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Хто вона, жінка, яка банкою з консервацією збила ворожий дрон

Тому Олена схопила одну банку та щосили запустила: «Мабуть, від страху. Бо я злякалася. А що як звідти почнуть обстрілювати мене! Як же шкода тих помідорів… Не знаю, звідки взялися байки про огірки».

Потім разом із чоловіком оббігли будинок, розтоптали залишки дрона і розкидали уламки по різних баках зі сміттям: «Бо я не розбираюсь в цій електроніці. Може, воно пише, відстежує». Найцікавіші деталі – у газеті ЯСНО.

Ленін – імітатор, Росія – імітація

Ленін – не «автор і архітектор» України, як це стверджує Путін. Ленін – це «імітатор» України і справжній творець Росії. Детальний розбір центральної тези сусіднього президента

“Корифей усіх наук” Володимир Путін – це дуже вагомий чинник впливу на російську історіографію. З одного боку, завдяки кримінальному та адміністративному кодексам він затуляє рота незгодним. З іншого – завдяки своїм статтям і промовам вказує підспівувачам єдино правильний напрям мислення. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Як впоратися з тривогою під час війни: поради спеціалістів

Тисячі мирних українців через війну, яку розгорнула Росія проти України, змушені ховатися в підвалах, укриттях та бункерах, втікаючи від ракетних обстрілів та авіаційних бомбардувань.

Міністерство охорони здоров’я публікує техніку самопідтримки, яка допоможе впоратися з тривогою та зберігати спокій в ці складні часи. Більше – у газеті ЯСНО.

Батьки плачуть над убитою дитиною у той час, коли окупанти ігнорують режим припинення вогню в Україні

Події в Україні не сходять зі шпальт світових відомих видань, відколи Росія почала повномасштабне вторгнення на наші території. Газети описують жахіття, кі відбуваються в нас усі ці дні. І нині газета ЯСНО публікує матеріал британського видання «Сан». Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Заробітчани повертаються додому воювати: «Люди там борються, а я в Іспанії сидів»

Іван Басюк, 28-річний айтішник, зустрів новину про війну на Канарських островах, в Іспанії. Він мріяв навчатись керувати яхтою, вже тиждень жив на борту.

24 лютого був ідеальний ранок, а попереду – ідеальний день. Але коли о 6 ранку Іван став за штурвал, капітан яхти, киянин, повідомив йому, що в Україні розпочалась повномасштабна війна. Про це і більше – у газеті ЯСНО.

Йод проти радіації: що робити у разі вибуху на АЕС

Доктор Комаровський розповів, як убезпечити себе у разі загрози радіоактивного зараження.

За його словами, перше, що відбувається внаслідок радіоактивного зараження – викид радіоактивного йоду, який “вбиває” щитоподібну залозу. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Як лікарі під обстрілами і авіаударами рятують поранених дітей

Операційні і палати лікарі вимушені були облаштувати у підвалах

Найбільша дитяча лікарня України «Охматдит» упродовжує працювати у столиці попри обстріли та авіаудари російської армії. Операційні і палати лікарі змушені були облаштувати у підвалах. Медики рятують не лише важкохворих дітей зі всієї України, а й містян, які отримали поранення під час боїв у столиці. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Про лікарню, волонтерство та життя медиків під час війни — історія анестезіолога Івана Черненка

Лікарі, як і військові, завжди на передовій. Їм доводиться рятувати, реанімувати, підтримувати кожного, хто цього потребує. У вирішальні моменти життя вони стають для когось богом.

Але медики теж люди, які мають свої тривоги, переживання за близьких та люту ненависть до російських окупантів. Анестезіолог з міста Роздільна на Одещині Іван Черненко розповів, що він відчув, коли дізнався про війну, та чим живуть зараз лікарі. Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

Що брати із собою на випадок евакуації

Нагадуємо, що брати із собою на випадок евакуації. У випадку евакуації жінок, дітей, людей похилого віку вага речей першої потреби не повинна для дорослого перевищувати 50 кг. Інакше ви просто не зможете понести її на собі. Подробиці – у газеті ЯСНО.

“Моє місто обстрілюють, а моя мама в Росії мені не вірить”

Олександра та чотири її собаки ховаються у ванній в її квартирі у Харкові від початку обстрілів.

“Коли я почула перші вибухи, вибігла з дому, щоб вивести своїх собак з вольєрів надвір. Люди панікували, кидали свої машини. Мені було так страшно”, – каже вона. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Бог урятував захисників України: неймовірне свідчення солдата

У соціальних мережах великої популярності набрало відео, на якому український солдат ділиться свідченням про рятівну силу молитви.

В цьому зізнанні військовий розповів як милосердний Господь урятував життя цілого взводу українських захисників від російських окупантів • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост

Exit mobile version