ЧАЕС вдалося забезпечити додатковим запасом дизпалива для дизельних електростанцій

Чорнобильську АЕС вдалося забезпечити додатковим запасом дизельного палива для дизельних електростанцій, що забезпечують аварійне електроживлення сховищ відпрацьованого ядерного палива.

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

Про це повідомляє прес-служба Державної інспекції ядерного регулювання України у Facebook, пише УНІАН.

“За інформацією керівництва ДСП “Чорнобильська АЕС”, що наразі знаходиться у м. Славутич, майданчик АЕС вдалось забезпечити додатковим запасом дизельного палива для дизельних електростанцій, що забезпечують аварійне електроживлення сховищ відпрацьованого ядерного палива, а також нового безпечного конфайменту над об’єктом “Укриття”. Тривають спроби відновити зовнішнє електропостачання майданчика”, – йдеться в повідомленні.

У ДІЯРУ додали, що всі об’єкти ДСП “Чорнобильська АЕС”, що знаходяться в зоні відчуження, продовжують перебувати під контролем військових країни-агресора.

Інспекція нагадує, що починаючи з 11:22 9 березня 2022 року на майданчику Чорнобильської АЕС відсутнє електропостачання та, відповідно, відсутній будь-який зв’язок із персоналом, що перебуває на станції. Регулюючий контроль за станом ядерної та радіаційної безпеки на майданчику АЕС та на території зони відчуження, а також контроль ядерних матеріалів на підприємстві неможливий.

ЗакарпатПост