Совок у головах: у росЗМІ почали з’являтися дані про загиблих в Україні солдатів

У той час як українською владою підтверджено загибель понад 12 тисяч російських військових, у російських медіа почали з’являтися повідомлення про одиниці загиблих в Україні російських солдатів.

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

Джерело: російські ЗМІ, УП

Деталі: Видання “Кавказский узел” повідомляє про загибель трьох військових із Кубані в Україні.

“Руслан Леонов із Привільного району, Євген Герасимов із Лабінського району та Антон Буркін із Павлівського району загинули в боях в Україні. З початку військової операції в Україні стало відомо про загибель не менше 11 уродженців Краснодарського краю”, – йдеться у повідомленні.

Агентство “Башінформ” повідомляє про загибель такого собі Ніль Муслімова, який народився і жив в селі Ахунове. Це вже четвертий уродженець Башкортостану, який загинув, виконуючи свій військовий обов’язок, зазначено у повідомленні.

Видання RIA56 пише, що загиблого в Україні 28-річного оренбуржця поховали у рідному селищі Сборовському. При цьому зазначено, що “указом президента РФ Володимира Путіна за виявлений героїзм під час виконання бойового завдання під час спецоперації в Україні (так російська пропаганда називає війну проти України -ред) він нагороджений посмертно Орденом мужності”.

“Під час військової операції в Україні загинув уродженець Ішима (Тюменська область), рядовий Сагіндик Кудайбергенов”, повідомляє голова національно-культурної автономії казахів Тюменської області Єсенгалій Ібраєв у російській соцмережі “ВКонтакте”.

Вік та вид служби загиблого не уточнюються.

Що передувало: Міноборони Росії вперше визнало втрати серед російських військових в Україні 27 лютого (на четвертий день війни – ред.), не уточнивши числа вбитих. 2 березня офіційний представник міністерства повідомив, що у “спецоперації” загинули 498 російських військовослужбовців, ще 1597 отримали поранення, відтоді дані не оновлювалися.

Нагадаємо: В ніч на 24 лютого 2022 року Російська Федерація підступно завдала ударів по Україні з території Білорусі та почала рух військ за кількома напрямками кордону. Путін назвав це “спецоперацією”, кінцеву мету якої російське кервіництво спочатку брехливо формулювало як “допомогу “Л/ДНР” потім як – “звільнення України від (невідомих) нацистів”. Пізніше РФ почала озвучувати “лякалки”, що Україна за підтримки США нібито розробляє “етнічно орієнтовану біологічну зброю” та навіть “ядерну зброю”. 

ЗакарпатПост