ДІЇ  ПРИ ОТРИМАННІ СИГНАЛУ «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА»

Для оперативного отримання сигналу про небезпеку, в Україні запустили застосунок «Повітряна тривога». Додаток у разі загрози миттєво надсилатиме сповіщення системи цивільної оборони.

Газета ЯСНО в усіх кіосках преси та супермаркетах!

Платформа працює без доступу до інтернету, що дуже зручно. Вона вже доступна на операційних системах IOS та Android, тож тепер краяни оперативно будуть повідомлені про надзвичайну ситуацію, навіть якщо на смартфоні ввімкнено беззвучний режим.

Щоб завантажити додаток на смартфон, достатньо просканувати вказаний QR-код та обрати свою область.

Застосунок не потребує реєстрації та сповіщає про повітряну, хімічну, техногенну або інші види тривог системи цивільної оборони.

Також у ньому є посилання на корисні чат-боти, котрі сприятимуть покращенню безпекової ситуації.

Порядок дій :

– вимкніть світло, перекрийте газ, візьміть з собою харчі, медикаменти, питну воду, документи. За можливості – допоможіть дійти до укриття своїм сусідам, дітям та особам похилого віку;

– якщо поряд із Вами немає споруд для укриття  – не виходьте на вулицю, укривайтесь у власних підвалах, заглиблених чи напівзаглиблених приміщеннях або у ванних кімнатах, у крайньому випадку – станьте у дверних пройомах;

– не підходьте до вікон, не проводьте фотографування та відеозйомку, оберніться спиною до вікон;

– зайнявши місце в укритті, за можливості ввімкніть ФМ радіо на частоті 101,6; 101,9 або 107,2 МГц та дійте згідно вказівок військової адміністрації.