Польща запропонувала всі заарештовані активи росії віддати Україні: йдеться про сотні мільярдів доларів

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький запропонував активи росії, які заарештували за кордоном, віддати Україні. Йдеться про сотні мільярдів доларів. Так, лише валютні резерви Центробанку рф, які перебувають під арештом, становлять 300 млрд доларів.

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

Таку пропозицію він заявив на прес-конференції 14 березня у Варшаві, передає видання Гордон. Так, за словами польського прем’єра, йдеться не лише про заарештоване майно російської держави, а й про активи російських олігархів, пише Обозреватель

“Технологічні санкції, санкції щодо товарів подвійного призначення (за тими, які можна використовувати і у військових цілях), заморожування майна як російської держави, так і російських олігархів, нехай це майно буде використане для відновлення України”, – сказав Моравецький.

Польща звернулася до ЄС із пропозицією заморозити всі державні активи рф та конфіскувати їх. “Нехай вони служать невинним атакованим людям, беззахисним жертвам режиму путіна. Нехай вони будуть викорстані для відновлення держави”, – сказав він.

Зазначимо, що Україна внаслідок військового нападу з боку росії може втратити до 500 млрд доларів. У деяких містах повністю зупинилася активність бізнесу, крім того загарбники заблокували морський транзит, авіаперевезення, руйнують інфраструктуру. Такі оцінки раніше озвучував Міністр фінансів України Сергій Марченко.

ЗакарпатПост