Китай відмовився підтримати росію у війні проти України

У Китаї заявили, що не мають наміру сприяти ескалації у війні росії проти України. Крім того, повідомлення про те, що Китай нібито готовий надати рф військову допомогу, назвали брехнею.

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

Також у Китаї запевнили, що працюватимуть над зниженням напруженості і не “підливатимуть олії у вогонь” у цій війні. Про це повідомив представник китайського МЗС Чжао Ліцзянь, пише Обозреватель.

Відповідаючи на заклики міністра закордонних справ Великобританії Джеймса Клеверлі засудити росію, речник МЗС заявив, що пріоритетом Пекіна є пошук вирішення проблеми нинішнього кровопролиття.

“Вкрай важливо максимально знизити напруженість, а не підливати олії у вогонь. Китай підтримує всі конструктивні міжнародні зусилля, спрямовані на досягнення політичного рішення, і продовжуватиме відігравати конструктивну роль у досягненні миру”, – говориться в заяві.

Варто зазначити, що Китай утримався під час голосування в Раді Безпеки ООН, яка закликає росію вивести свої війська з України, і постійно заявляв, що, хоча він визнає та поважає суверенітет України, він також розуміє “проблеми безпеки”, які спонукали Москву розв’язати війну.

ЗакарпатПост