Матері російських солдатів жалкують не про те, що їхні сини вбивають українців, а про те, що їм немає чим захищатися

Матері російських строковиків продовжують жалітися, мовляв, не знали, де були їхні сини, коли тих відправили на війну в Україну. Водночас жалкують жінки не через те, що їхні діти в складі армії рф вторглися в чужу країну й вбивають людей. Натомість їх обурює, що тим, “бідненьким”, немає з чим захищатися і нічого їсти.

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

Про це пише “Новая газета”, переповідаючи скарги матері російського окупанта Наталії Неронен із міста Петрозаводськ, Республіка Карелія. За її словами, сина взяли на воєнну службу в липні 2021-го, водночас із ним в Україні були й парубки з осіннього призову, які “навіть учебку до кінця не пройшли”, пише Обозреватель.

“Я до останнього не вірила, що він там на війні може бути. Усі кругом рапортували, що строковиків там немає… За ці тижні жодної ночі не спала, думала, трапиться там що з ним – не переживу. Коли він уперше після перерви вийшов на зв’язок, запитала, чи страшно там. “Так, мамо, дуже страшно. Особливо, коли винищувачі зверху бомбили”, – відповідав. Я як уявила, бомбардування – і ці діти біжать полем, як зайці… Заради чого моя дитина повинна там ризикувати життям?” – обурювалася росіянка.

За словами Неронен, сину Ростиславу з такими ж строковиками в армії видали лише автомат і бронежилет. А ось контрактникам, які зараз на Донбасі, як чоловік її знайомої, “привозять гуманітарну допомогу – їжу, цигарки, теплий одяг, все”.

Тут видання виправдовує главу рф путіна, який нібито не зав про строковиків російської армії в Україні, а “як тільки дізнався – їх почали виводити”.

Неронен зі свого боку заявила, що жінки, чиї діти вже побували на війні в Україні й, можливо, потрапили в полон, дізналися правду і “налаштовані радикально”. Вони скаржаться, що тижнями не отримували від синів звісток, шукали їх за номерами телефонів військових частин і їздили туди, проте “не отримали відповіді на питання, де їхні діти”.

Сина росіянки Наталії Неронен призвали на військову службу в липні 2021 року

Виданню жінка підтвердила розповідь про строковиків перепискою у спільному з іншими матерями чаті. Там ішлося про те, що їхніх синів “пресували”, щоб ті підписали контракти. Зазначається, що на зв’язок із батьками строковики почали виходити на кінець третього тижня “спецоперації”, як називають у рф розпочату проти України війну.

ЗакарпатПост