На Закарпатті взято під варту підозрюваного в організації незаконного переправлення «призовника» через кордон

За доводами Тячівської окружної прокуратури взято під варту 22-річного жителя смт. Буштино з можливістю внесення 501 тис. грн застави. Чоловіка підозрюють в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

Згідно з інформацією слідства, житель Тячівщини знайшов мешканця Запоріжжя, якому запропонував за матеріальну винагороду організувати його незаконне переправлення через держкордон на територію Румунії. При цьому підозрюваний усвідомлював, що чоловік підлягає під категорію осіб, яким у період дії воєнного стану заборонено покидати Україну. Незважаючи на це, закарпатець погодився реалізувати задумане за матеріальну винагороду – автомобіль «Toyota Corolla» та 3000 доларів.

Напередодні безпосереднього перетину кордону підозрюваний поселив «клієнта» у с. Сокирниця, де їх і викрили правоохоронці. Наразі досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост